Решение, макар и временно, за справяне с популацията на безстопанствените

...
Решение, макар и временно, за справяне с популацията на безстопанствените
Коментари Харесай

За около 2 500 лв. месечно община Девин реши проблема с бездомните кучета

Решение, въпреки и краткотрайно, за справяне с популацията на безстопанствените кучета е намерила управата на българския град Девин, жителите на който наброяват едвам 7 000 души. За задачата е основано място на общински терен, на което се отглеждат четириногите. Така, бездомните кучета получават храна, вода и грижи, а девинчани и гостите на града - успокоение, когато се разхождат из улиците на обитаемото място. Разходите досега за построяването и оборудването на пространството възлизат на към 40 000 лв.. А някъде сред 1 500 лв. и 2 500 лв., според от броя на кучетата, които се отглеждат там, са разноските месечно.
За уловените безстопанствени четириноги се закупува специфична храна. " За подслон не можем да отговорим на законовите условия. Затова казусът е решен по този метод. На този обект водата ни е безвъзмездна, а имаме и човек, който се грижи за тях. Сключили сме и контракт с ветеринарен доктор. Проблемът с бездомните кучета не е решен съвсем в нито една българска община. Да не кажем, че и в Европа съществува. Често вървя в Гърция и съм очевидец на същите глутници кучета, каквито сме срещали и в нашите общини. ", сподели за Actulano.com кметът на Девин Красимир Даскалов. Той уточни, че посредством икономисване на средства от хонорари за общинската администрация е осъществено отклоняване, кастрация, обезпаразитяване и имунизиране на повече от 70 кучета. Капацитетът на мястото разрешава да се настанят още към 100 четириноги, което е планувано да се случи през идната година.
Междувременно, обществено пред своите съграждани, градоначалникът на Девин заключи и още няколко тематики, за които уточни съответни числа. Даскалов заяви, че през 2017 година и 2018 година община Девин е провела лятно учебно заведение, в което са се обучавали 60 деца. Освен това, е обновена активността на футболния клуб в града. Съставът му към този момент е единствено в четири възрастови групи - детски и младежки, само че с наклонност да бъде основан и мъжки тим. Клубът се устоя със средства, които годишно се залагат в бюджета на община Девин. Възнаграждението на треньора коства на общинска администрация средства в размер сред 10 000 лв. и 15 000 лв. годишно. А постоянно се случва децата от клуба да бъдат водени на надпревари и шампионати, посредством персонални дарения и с ученическите рейсове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР