Решаваща работна вечеря на лидерите от Европейския съюз за Брекзит

...
Решаваща работна вечеря на лидерите от Европейския съюз за Брекзит
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел за Brexit: Изключително важно е да намерим най-добрия изход за всички


Решаваща работна вечеря на водачите от Европейския съюз за Брекзит стартира довечера в Брюксел. Британският министър председател Тереза Мей ще показа мнението на Лондон за договарянията. След това европейските водачи ще решат какви да бъдат идващите им стъпки. Преговорите през последните седмици са в застой, а Брюксел не изключва и разновидността Брекзит без договорка. На вечерята е и българският министър председател Бойко Борисов, който ще взе участие в идващите два дни и в постоянната среща на върха.

Очакванията са спорни. Въпреки че множеството европейски водачи са оптимисти, че договорка за Брезит ще бъде реализирана, всеки от тях акцентира на това че обособените страни от Европейски Съюз би трябвало да се готвят и за вид без договорка.

„ Изключително значимо за българските жители, които живеят във Англия, както и за британските жители в България, да намерим допустимо най-хубавият излаз за всички”, съобщи Борисов в Брюксел.

„ Емоцията е мощна, англичаните си потеглиха не ние, само че това е техният избор. Не бива да се подвеждаме по страстите, тъй като по-късно ще страдат хиляди, хиляди хора, а и сигурно ще се отрази на финансите, стопанската система, на всичко в Европа”, сподели още Борисов пред публицисти.

„ Аз съм прочувствен човек, само че когато взимам значими решения, съм доста невъзмутим, изключително по линия на сигурността”.

„ По линия на службите ще упорствам по никакъв метод да не се промени координацията и работата сред европейските и британските служби”, съобщи още Борисов.

Според него за Brexit без договорка няма по какъв начин да се подготвим.

„ Това е неприятният вид, ще бъде като икономическата рецесия – каквото и да се готвиш, няма по какъв начин да се подготвиш за сходно нещо”, разяснява още Борисов.

Преди да дойде на вечерята, Бойко Борисов имаше срещи в централата на ЕНП. Той съобщи, че е получил "голямо извинявай " от всички европейски водачи във връзка прибързаната реакция за убийството на журналистката Виктория Маринова.

По време на диалозите в ЕНП е разисквано още, че на този стадий унгарският министър председател Виктор Орбан няма да бъде изключван от партията. Относно съветските шпиони, за които се приказва в България, че ще бъдат изгонени, Борисов сподели, че би трябвало деликатно да се реши обстановката, само че към този момент тематиката не стои на дневен ред.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР