Решаващ ден за Великобритания. Парламентът се събира на извънредно заседание

...
Решаващ ден за Великобритания. Парламентът се събира на извънредно заседание
Коментари Харесай

Британският парламент решава за или против сделката за Брекзит

Решаващ ден за Англия. Парламентът се събира на изключително съвещание за първи път от 37 години насам. Британските депутати би трябвало да решат дали поддържат новата договорка за излизане от Европейския съюз, съобщи БТВ.

Започва Великата събота, както медиите във Англия нарекоха този ден.

В Народното събрание депутати ще стартират дълги разисквания на договорката с Европейски Съюз, като кулминационната точка ще е избор по текста. Навън деятели срещу Брекзит излизат на огромен митинг.

Три са разновидностите - приемане на договорката без ремонти към нея, което ще даде опция бързо да се трансформира в закон. Приемане с ремонти, евентуално ще забави датата за развода.

При отменяне депутатите може да гласоподават за Брекзит без договорка, само че вероятността да го одобряват е доста дребна.

И последно - в случай че всичко се провали - Джонсън по закон е задължен да изиска отсрочване на Брекзит.

Много е мъчно да се предвижда дали министър председателят е съумял да убеди задоволително депутати. В коридорите на Уестминстър обаче се приказва, че са му нужни единствено сред трима и петима депутати, с цел да бъде призната договорката. Но не се знае какъв брой от по този начин наречените му сигурни гласове, на процедура няма да го поддържат. Развръзката чакаме до края на деня.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР