Решаващ ден за избора на нов главен прокурор. Висшият съдебен

...
Решаващ ден за избора на нов главен прокурор. Висшият съдебен
Коментари Харесай

Как ще протече процедурата за избор на главен прокурор?

Решаващ ден за избора на нов основен прокурор. Висшият правосъден съвет ще изслуша единствения претендент за поста - сегашният заместител на Сотир Цацаров - Иван Гешев. За да стане началник на държавното обвиняване, той би трябвало да получи поддръжката на най-малко 17 души от общо 25-те членове на съвета.

Заседанието стартира в 10 часа. В началото кандидатурата на Гешев ще бъде показана заедо с окладите на двете комисии, които споделиха, че кандидатурата е позволена. След това Иван Гешев ще отговори на въпросите, заложени от неправителствения бранш и професионалните организации, а по-късно и на въпроси на Висш съдебен съвет.

След разискване ще бъда извършено гласуването. Ако Гешев бъде определен за основен прокурор, той ще е първият основен прокурор, който идва от средите на прокуратурата и е определен за подобен като настоящ прокурор.
 Гледайте по БНТ1 и БНТ2: Висш съдебен съвет избира новия основен прокурор Гледайте по БНТ1 и БНТ2: Висш съдебен съвет избира новия основен прокурор
Българската национална телевизия ще излъчи онлайн процедурата по желание на нов основен прокурор.Заседанието стартира в 10:00 час. Първата част от засед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР