Решаването на проблема със задълженията на държавата към пътните фирми

...
Решаването на проблема със задълженията на държавата към пътните фирми
Коментари Харесай

ПП, БСП и ДБ блокираха ИТН за плащанията на пътните фирми


Решаването на казуса със отговорностите на страната към пътните компании още веднъж е блокиран и няма да влезе за разглеждане в Народното събрание в четвъртък.

След като във вторник даде зелена светлина на заплащанията по скица, ден по-късно тази по бюджет и финанси не съумя да вземе решение заради липса на кворум.

На съвещанието не пристигнаха депутатите от " Продължаваме промяната " (ПП), Българска социалистическа партия и " Демократична България " (ДБ). По този метод искахме да дадем явен знак, че нещо не е наред в това предложение, разяснява народен представител от ръководещата коалиция пред Mediapool, който не пожела да бъде представен.

Никак не го разгадавам този знак, може би сътрудниците са били ангажирани и по тази причина не са съумели да дойдат, сподели ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански пред Mediapool.

Вносители на предлагането за заплащане на 520 млн. лева на пътните компании по договорите за настоящ ремонт и поддържане, което е половината от претендираните над 1 милиарда лева, на два транша са група депутати от всички партии в ръководещата коалиция, отпред с Настимир Ананиев от Политическа партия. Предложението планува още и удължение на актуалните контракти до 30 септември, защото към момента не са извършени публични поръчки за избор на нови реализатори. Самите поръчки бяха оповестени във вторник - деня, в който беше импортирано предлагането.

Депутати, в това число и от ръководещата коалиция, считат, че нямат задоволително информация по случая. Докладите, на които се базира решението, до през вчерашния ден не им бяха дадени.

Освен това те упорстват и за мнение на правната комисия и на тази по противопоставяне на корупцията по случая.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР