Решаването на казуса „Карлово“ ще предопредели съдбата на всички болнични

...
Решаването на казуса „Карлово“ ще предопредели съдбата на всички болнични
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: Решаването на казуса Карлово ще предопредели съдбата на всички болници

Решаването на проблема „ Карлово “ ще предопредели ориста на всички болнични лечебни заведения в страната. Това сподели в изявление за дневния информативен блок на Радио „ Фокус “ кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов във връзка със спасяването на Акушеро-гинекологичното поделение в карловската болница.
По думите на Кабаиванов ще бъде направено нужното за обезпечаването на нова инсталация за отделението. Кметът на Карлово напомни, че преди 3 години апаратурата в болничното заведение също е била актуализирана с уреди на стойност към 4 милиона лв..
" С какво може Общината постоянно е пособия на болничното заведение. Но битката за опазване на карловската болница и на общинското опазване на здравето в България ще продължим и в бъдеще. На първия Управителен съвет на Сдружението на общините през месец септември ще разискваме бъдещето на общинското опазване на здравето и ще настояваме министърът на опазването на здравето да съблюдава своя ангажимент и към 6-те милиона, с които министерството на опазването на здравето подкрепя отдалечените и рискови лечебни заведения, да се прибавят още 4 милиона ", разяснява Кабаиванов. Той добави, че за идната година ще бъдат поискани близо 16 милиона лв. за финансиране на общинските лечебни заведения в страната.
" Целта на заделените пари е да послужат за покриване разноските на лечебните заведения за ток, вода и други консумативи ", разясни Кабаиванов. Според него обезпечаването на тези средства ще подсигурява сигурността на един от главните стълбове в българското опазване на здравето – общинската болнична грижа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР