Репутацията на Копенхаген като рай за колоездачите не се дължи

...
Репутацията на Копенхаген като рай за колоездачите не се дължи
Коментари Харесай

Данъците за покупка на автомобили в Дания може да спаднат до...100%

Репутацията на Копенхаген като парадайс за колоездачите не се дължи основно на неналичието на хълмове. Регистрационна такса от 180 % значи, че Дания е една от най-скъпите страни за покупка на автомобил, написа " Блумбърг ".

Това е на път да се промени. Според предложение, оповестено тази седмица, се планува данъкът да бъде понижен фрапантно - до " единствено " 100 %.

Инициативата е част от напъните на дясноцентристкото държавно управление на премиера Ларс Локе Расмунсен да усили заетостта като се усилят заплатите.

В момента най-евтината версия на Volkswagen Golf хетчбег, която е известна в страната, се популяризира от автокъщите с начална цена от 34 хиляди $. В родината й Германия колата коства 21 500 $, а в Полша същият автомобил може да се вземе за 18 900 $.

Базовият състезателен модел на Porsche 911 Carrera е колкото едностаен апартамент или 306 600 $ против 117 900 $ в Германия.

За наслада на водачите, държавното управление разгласява лист на евентуалните икономии, в случай че проектът му бъде утвърден. Той демонстрира, че голфът би поевтиняла с 3 240 $ или 7%, а модел " Пасат " на " Фолксваген " ще стане с 12.1%, или 8 900 $ по-достъпен.

" Въпреки това ще имаме едни от най-високите цени на коли ", показва министърът на стопанската система Емил Амитцбол. Въпреки това той показва, че не е правилно, че живеейки в една от най-богатите страни в света, караме по-лоши коли в съпоставяне със прилежащите страни като Швеция и Германия

Дания стартира да подвига таксите върху вноса на коли при започване на 20 век и ги завиши доста след Втората международна война. Следващата стъпка в тази посока беше след петролната рецесия при започване на 70-те години. Това е елементарен метод да се изпълни държавната хазна доколкото страната не създава коли.

За разлика от предходните държавни управления, които се опитваха да обвържат данъчното облагане със степента, в която замърсява околната среда даден автомобил, този кабинет реши да ограничи програмата за последователно понижаване на налозите върху електрическите автомобили като се стимулира с ограничавания на бюджета. Това решение обаче бе отсрочено през юни, когато се видя, че има трагичен спад в продажбата на такива коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР