Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на

...
Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на
Коментари Харесай

Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора, заяви Румен Радев

Републиката на Апостола принадлежи на всички жители, а не на шепа хора. Отечеството не би трябвало да се бърка с бащиния. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха маркирани 145 години от гибелта на Апостола на свободата.

По думите на президента идеалът на Левски за чиста и свята република е дълготрайна стратегия, като е лишило доста време, с цел да може България да бъде оповестена за република.

" Днес сме република, само че чиста ли, свята ли? Колко още време ще би трябвало, с цел да стане чиста и свята републиката ", попита Радев и посочи, че това зависи от гражданската отговорност.

Той сподели още, че от Васил Левски е останало единствено кичур коса, едно тефтерче и няколко писма, само че всичко това е доста повече от колкото някоя теория за ръководство.

" Ние сме призвани да сбъднем идеала на Апостола ", добави Радев.

Слово произнесоха още столичният кмет Йорданка Фандъкова и ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков. По-рано денем венци на паметника сервираха министър председателят Бойко Борисов и унгарският му сътрудник Виктор Орбан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР