Републиканците в Сената на САЩ не успяха да се споразумеят

...
Републиканците в Сената на САЩ не успяха да се споразумеят
Коментари Харесай

Федералното правителство на САЩ все още е блокирано

Републиканците в Сената на Съединени американски щати не съумяха да се спогодят с сътрудниците си от Демократическата партия за приемане на резолюция за продължение до 8 февруари на краткотрайното финансиране на федералното държавно управление , чиято работа остава парализирана към този момент трети ден (the government shutdown), оповестиха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Очакваше се гласуването за финансирането да се състои тази нощ в 01.00 часа локално време /06.00 по Гринуич/, само че откакто законодателите не стигнаха до никакво съглашение, документът ще бъде още веднъж подложен на гласоподаване през днешния ден в 12.00 часа /17.00 по Гринуич/.

Републиканското болшинство в Сената (51 от 100 места) не съумя да убеди задоволително демократи да одобряват резолюцията в подмяна на спомагателни договаряния по статута за стотици хиляди млади имигранти , които са пристигнали нелегално в Съединени американски щати като деца и бяха краткотрайно предпазени от експулсиране от предходния президент Барак Обама.

За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласоподаване на краткотрайното финансиране на бюджета бяха нужни 60 гласа, само че тази численост не бе достигната.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да стартира договаряния по въпроса за имиграцията и за имиграционната промяна, до момента в който демократите не се съгласят да престанат с политическите игри и да възобновят работата на държавното управление, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Заради рецесията с краткотрайното финансиране на федералната администрация Тръмп този уикенд не отиде в имението си във Флорида. Несигурност има и във връзка с неговото пътешестване за международния стопански конгрес в Давос, започващ във вторник и продължаващ до петък.

Същевременно губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо даде обещание да откри финансиране, тъй че Статуята на свободата и Музеят на имиграцията на остров Елис в града да са още веднъж отворени за гости. Те бяха затворени през вчерашния ден, защото организацията, която ги ръководи, попада измежду ведомствата от несъществено значение, които прекратиха работа поради неналичието на законова мярка за краткотрайно финансиране на администрацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР