Републиканците в Съединените щати загубиха контрола върху долната камара на

...
Републиканците в Съединените щати загубиха контрола върху долната камара на
Коментари Харесай

Републиканците загубиха контрола върху долната камара на Конгреса в САЩ

Републиканците в Съединените щати изгубиха контрола върху долната камара на Конгреса –това е резултатът от междинните избори. Вотът е удар за президента Доналд Тръмп.

Снимка: btvnovinite.bg

До през вчерашния ден републиканците имаха цялостната власт, като направляваха двете камари на Конгреса, и осигуряваха политически комфорт на президента Тръмп. От през днешния ден обаче демократите към този момент държат една от управляващите.
Първи резултати в Съединени американски щати: Демократите с болшинство в долната камара на Конгреса Това ще им разреши да блокират управническата стратегия на Доналд Тръмп
За първи път от 8 години насам те ще имат болшинство в Камарата на представителите, което ще им разреши да блокират управническата стратегия на Тръмп.

Снимка: btvnovinite.bg
В същото време обаче в горната камара - Сената, републиканците след вчерашните избори освен резервират, само че даже уголемяват болшинство си.

Това даде мотив на Тръмп да излезе със дълга серия съобещния в " Туитър " със суперлативи за представянето на партията му - " Огромен триумф довечера! Благодаря на всички! "

Доналд Тръмп остана удовлетворен от представянето на републиканската партия. Според анализаторите обаче след днешния избор, Тръмп ще срещне проблеми в прокарването на законопроекти и укази, защото долната камара към този момент е в ръцете на демократите.

Снимка: btvnovinite.bg
Изборите ще останат в историята с рекордния брой дами, които влизат в Камарата на представителите. Сред тях са демократките Илхан Олмар от Минесота и Рашида Талиб от Мичиган. Те ще са първите чернокожи дами в конгреса.

Заставам пред вас като определена за конгресмен с доста " първи " пред името - първата цветнокожа представителка на нашия щат в конгреса, първата жена, която ще носи хиджаб в конгреса, първият емигрант и една от първите дами мюсюлманки в конгреса.

А Колорадо към този момент има първия губернатор-гей в американската история. „ Искам да послужвам на всички поданици на Колорадо, без значение от техните политически възгледи, раса или пол. Трябва да бъдем единни”, съобщи Джаред Полис след успеха си.

Снимка: Reuters

Не закъсняха и интернационалните реакции. Еврокомисията поздрави спечелилите.

Очакваме да работим в тясно съдействие с новоизбраните 116 конгресмени и други публични представители на Съединените щати.

А Кремъл съобщи, че не вижда условия за нормализиране на връзките си с Вашингтон след вота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР