Републиканците в Камарата на представителите в американския Конгрес представиха законопроект,

...
Републиканците в Камарата на представителите в американския Конгрес представиха законопроект,
Коментари Харесай

Внесоха в Конгреса закон за изучаване на престъпленията на комунизма

Републиканците в Камарата на представителите в американския Конгрес показаха законопроект, поощряващ учебните заведения да включат в образователните си стратегии проучването на закононарушенията на комунизма. Документът беше показан на конференция от Мария Салазар - представителка на Флорида в Конгреса, която е родена в семейство на кубински емигранти, заяви " Свободна Европа ". По законопроекта са работили 60 парламентаристи от Камарата на представителите.

По думите на Салазар, една трета от поколението Z , родено сред 1997 по 2012 година, се отнасят благосклонно към комунизма , а над 40% от поколението Y (т.нар. милениъли) " споделят, че малко знаят за марксизма ". Тя счита, че учебните заведения би трябвало да дадат на възпитаниците си повече познания по тази тематика.

" Истината е, че комунизмът е рак. Единственото тъждество, което обезпечава комунизмът, е в това хората да са еднообразно небогати, еднообразно гладни, еднообразно угнетени и еднообразно прогонени. " - безапелационна е Мария Салазар.

" Американските възпитаници би трябвало да знаят за руския ГУЛАГ... За това, че Сталин съзнателно е умъртвил с апетит 3.5 милиона украинци . " - разяснява конгресменът Дан Креншоу от Тексас.
 Съединени американски щати признаха Гладомора в Украйна за геноцид
Съединени американски щати признаха Гладомора в Украйна за геноцид

В началото на 1930-те години умират милиони хора

" Те би трябвало да знаят за културната гражданска война на Мао , вследствие на която починаха десетки милиони китайци. Те би трябвало да знаят за актуалното иго, в което в този момент живеят мюсюлманите-уйгури. " - добавя Креншоу.

По думите му, задачата на законопроекта е да подсигурява, че комунизмът " ще остане на бунището на историята, където му е мястото ".

" Учениците би трябвало да знаят какво значи тениската с портрет на Че Гевара , която носи техен съученик ", отбелязва конгресменът.
 Байдън за Куба: Комунизмът е несъстоятелна система
Байдън за Куба: Комунизмът е несъстоятелна система

Кубинските управляващи потискат своите жители...

През юни губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закон, изискващ в държавните междинни учебни заведения в щата да се преподава история на комунизма . На церемонията при подписването той съобщи, че учениците би трябвало да са осведомени с заплахите, които носят тоталитарните идеологии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР