Републиканците в Камарата на представителите се събраха за първи път

...
Републиканците в Камарата на представителите се събраха за първи път
Коментари Харесай

Конференцията на Републиканската партия в Камарата остава горчиво разделена на фона на борбата за намиране на следващ говорител

Републиканците в Камарата на представителите се събраха за първи път след историческото гласоподаване предходната седмица за отстраняването на Кевин Маккарти, само че двучасовата сесия не ги остави по-близо до обединяването към номиниран за представител и пътя напред, до момента в който обсъждаха евентуални промени в разпоредбите и се бореха с витаещите сурови усеща след невижданите събития от предходната седмица.

Докато импулсът на републиканците да изберат нов представител ескалира след терористичната офанзива в Израел през уикенда, конференцията на Републиканската партия в Камарата остава горчиво разграничена по отношение на това по какъв начин би трябвало да продължи – и кой може да получи 217-те гласа, нужни, с цел да я управлява.

Републиканците се приготвят за вероятността, че нито водачът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ от Луизиана, нито ръководителят на правосъдната камара Джим Джордан от Охайо могат да получат гласовете, с цел да бъдат определени за представител, оставяйки конференцията без явен път напред. Те също са разграничени във връзка с разпоредбите, които конференцията ще употребява, с цел да избере нов представител – като в същото време се надяват да избегнат неудобството от маратона от 15 гласа, който се разигра за Маккарти през януари.

„ Залата би трябвало да се върне на работа и това значи, че би трябвало да изберем оратора и вие видяхте мощна решителност да се уверите, че можем да се съберем бързо (за) да бъде определен нашият оратор “, сподели Скализ пред кореспонденти след маратонска двучасова конферентна среща в понеделник вечер.

Предвижда се републиканците в Камарата да чуят още веднъж Скалис и Джордан във вторник вечерта за конгрес на претендентите, само че е малко евентуално друга среща да реши тлеещите проблеми на конференцията.

Сесията в понеделник също по този начин даде опция на законодателите да се изкажат за осемте републиканци, които гласоподаваха за отстраняването на Маккарти и оставиха Камарата на представителите. Законодателите от Републиканската партия дадоха да се разбере, че техните страсти са към момента сурови и ще отнеме задоволително време, с цел да реализиран консенсус след невижданите събития от предходната седмица.

Представителят Дерик Ван Орден от Уисконсин сподели пред CNN, че не е подготвен да поддържа претендент. „ Не поддържам никого, до момента в който не се оправим с обстоятелството, че имаме хора в нашата конференция, които биха могли още веднъж да затворят тази зала по волност “, сподели той.

Представителят на GOP Макс Милър от Охайо прикани за спомагателна седмица, с цел да може GOP да се сплоти към номиниран за представител и сподели, че хората в залата са били „ разрушени “, до момента в който напущат срещата при закрити врата в понеделник вечер.

Представителят Стив Уомак от Арканзас, старши присвоител на Републиканската партия, оприличи конференцията на „ разпръсната грама “.

„ Доста добра полемика, доста мнения; ние сме нещо като скатерграма – ние сме на всички места по картата във връзка с пътя напред “, сподели Womack. „ Някои от тях за промени в разпоредбите, някои от тях за, знаете ли, неприятни усеща по отношение на това, което се случи във вторник и желанието да се върнем и да преразгледам това. “

Нито Скализе, нито Джордан приказваха на срещата. Маккарти, който в понеделник не изключи, че може да бъде номиниран още веднъж за представител, в случай че не бъде реализиран консенсус, не участва.

Но някои от републиканците, които гласоподаваха срещу Маккарти, дадоха ясно да се разбере в понеделник, че няма да правят отстъпка. Конгресменът Кори Милс, републиканец от Флорида, подкрепящ Джордан, отхвърли концепцията, че Маккарти може да се появи.

„ Едно от нещата, които обсъдихме през днешния ден, е, че единствените хора, които в действителност могат да бъдат считани (са) тези, които към този момент са оповестили своята номинация “, сподели той.

В допълнение към конкуренцията сред Scalise и Jordan, конференцията също е разграничена по отношение на това по какъв начин ще работи процесът на номиниране на представители, което ще има огромни последствия за това кой ще успее да надделее.

Предложение, направено от конгресмен Чип Рой от Тексас, ще изисква законодател да обезпечи болшинство от цялата камара – освен болшинство от тяхната конференция – с цел да обезпечи номинацията на партията за представител, основна смяна, предопределена да подсигурява, че номинираният има нужната поддръжка, преди да преминат към гласоподаване.

Джордан и доста от неговите съдружници поддържат предлагането. Но съдружниците на Scalise, които имат вяра, че той може да обезпечи болшинство от конференцията, само че признават, че няма да получи 217 гласа на първото гласоподаване, са срещу този ход.

В някои ъгли на конференцията имаше напън за бързо определяне на представител. Председателят на Камарата на външните работи Майк Маккол прикани за нов представител до сряда, с цел да се избегнат прояви на уязвимост и дисфункция на фона на войната в Израел.

Докато не бъде определен нов представител, Камарата не може да одобри законодателство за справяне с рецесията, означи Маккол.

„ Трябва да вземем представител до сряда и първият законопроект ще бъде моята резолюция, осъждаща Хамас за тези терористични офанзиви в Израел “, сподели той.

Хейли Талбот, Кристин Уилсън и Сам Фосъм от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР