Републиканците се доближават до осигуряването на мнозинство в Камарата на

...
Републиканците се доближават до осигуряването на мнозинство в Камарата на
Коментари Харесай

Републиканците се доближават до контрол върху Конгреса

Републиканците се приближават до обезпечаването на болшинство в Камарата на представителите на Съединени американски щати рано в четвъртък , до момента в който контролът над Сената виси на косъм, обобщава Ройтерс.

Републиканците са спечелили минимум 210 места в Конгреса , предвижда Edison Research, осем по-малко от 218, нужни за приемане на болшинство, което ще им разреши дейно да спрат законодателната стратегия на президента Джо Байдън.

Въпреки че републиканците остават любимци, остават още 33 места, които към момента не са решени - в това число 21 от 53-те най-конкурентни надпревари, въз основа на разбор за Ройтерс на водещи безпартийни прогнозисти, което евентуално значи, че крайният резултат няма да бъде прочут още известно време.

Съдбата на Сената остава още по-несигурна . Всяка от партиите може да поеме контрола, в случай че завоюва изборните съревнования в Невада и Аризона, където продължава броенето на бюлетини.

Възможно е балотажът в Джорджия, втори за две години, да бъде решителен за това кой ще управлява Сената през идващите две години. Сегашният кандидат от Демократическата партия Рафаел Уорнок и противникът от републиканците Хершел Уокър не съумяха да доближат 50%, което значи, че те още веднъж ще се изправят един против различен на 6 декември.

Дори нежно болшинство в Камарата на представителите би разрешило на републиканците да оформят остатъка от мандата на Байдън , блокирайки цели като правата на абортите и започвайки следствия против администрацията и фамилията му.

в сряда, като сподели, че е подготвен да работи с републиканците. Представител на Белия дом сподели, че Байдън е разговарял по телефона с водача на републиканците в Конгреса Кевин Маккарти, който разгласи по-рано денем желанието си да се кандидатира за ръководител на Камарата на представителите на мястото на Нанси Пелоси, в случай че републиканците управляват камарата.

" Мисля, че американският народ даде ясно да се разбере, че чака републиканците също да бъдат подготвени да работят с мен ", сподели Байдън на конференция в Белия дом.

Очаква се републиканците да изискат съкращения на разноските в подмяна на повишение на лимита за заеми през идната година, конфликт, който може да изплаши финансовите пазари.

Междувременно надзор върху Сената би дал на републиканците властта да блокират претендентите на Байдън за правосъдни и административни постове.

Исторически постоянно ръководещата партия търпи тежки загуби на първите междинни избори след президентските , а Байдън се бори с ниски рейтинги на утвърждение. Но демократите съумяха да избегнат унизително проваляне, което републиканците чакаха.

Резултатите от вторник демонстрираха, че гласоподавателите санкционират Байдън за най-голямата инфлация от 40 години, като в същото време не са удовлетворени от напъните на републиканците да забранят абортите и да хвърлят подозрение върху процеса на броене на гласовете.

Байдън показа изборите като тест за демокрацията в Съединени американски щати в миг, когато стотици републикански претенденти повториха недоказаните изказвания на Тръмп, че президентските избори през 2020 година са били откраднати.

Тръмп, който пое дейна роля в издигането на републикански претенденти, получи смесени резултати.

Той означи победа в Охайо, където Дж. Д. Ванс завоюва място в Сената, само че няколко други претенденти, подкрепяни от Тръмп, претърпяха провали, като да вземем за пример пенсионираният популярен хирург Мехмет Оз, който загуби решаваща конкуренция за Сената в Пенсилвания от демократа Джон Фетерман.

Междувременно републиканецът губернатор на Флорида Рон ДеСантис, който може да провокира Тръмп през 2024 година, завоюва преизбирането си с съвсем 20 %, което му даде забележителна поддръжка на желанието му да се кандидатира за президент през 2024 година.
 Тръмп удовлетворен от междинните избори в Съединени американски щати
Тръмп удовлетворен от междинните избори в Съединени американски щати

Хората, които поддържах, се оправиха доста добре, регистрира той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР