Републиканците са на път да спечелят и Измир Партията на

...
Републиканците са на път да спечелят и Измир Партията на
Коментари Харесай

Ердоган спечели местните избори в Турция, но загуби Истанбул и Анкара

Републиканците са на път да завоюват и Измир

" Партията на справедливостта и развиването " (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган печели локалните избори в Турция с 39,16% от гласовете при 8,78% преброени бюлетини в цялата страна.

Основната опозиционна групировка " Републиканската национална партия " (РНП) остава на второ място с 30,57%. 

Кандидатите на Републиканската национална партия за кметове на Истанбул и Анкара Екрем Имамоглу и Мансур Яваш печелят надлежно 49,09% и 54,77%. Кандидатите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Мурат Курум (кандидат в Истанбул) и Тургут Алтънок (Анкара) получават надлежно 42,05% и 37,93%.

В третия по величина турски град Измир води претендентът на Републиканската национална партия Джемил Тугай с 47,24%, до момента в който представителят на Партия на справедливостта и развиването Хамза Даг получава 37,85%

Републиканската национална партия печели европейската част на Турция и крайбрежните егейски региони, до момента в който Партията на справедливостта и развиването господства в Анадола, написа БГНЕС. Избирателните секции в 81 провинции на страната затвориха сред 16:00 и 17:00 ч. локално и българско време.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР