Републиканците предупредиха за хаос и кошмар на границата между САЩ

...
Републиканците предупредиха за хаос и кошмар на границата между САЩ
Коментари Харесай

Републиканците предупреждават за кошмар по границата

Републиканците предизвестиха за " безпорядък " и " призрачен сън " на границата сред Съединени американски щати и Мексико идната седмица, когато държавното управление анулира разпоредбите Covid-19, употребявани за блокиране на множеството мигранти през последните три години, съобщи Агенция Франс Прес.


" 11 май ще е призрачен ден за американския народ, изключително за хората в Ню Мексико и Тексас ", съобщи сенатор Линдзи Греъм.

" Това, което ще се случи, е, че администрацията на Байдън ще анулира потреблението на пълномощията по дял за експулсиране на хора ", сподели той.

Той предвижда, че премахването на дял 42, който ще бъде сменен от друг механизъм за използване, прочут като Дял 8, ще докара до удвояване на опитите на мигранти без документи да влязат в страната от Мексико, което ще претрупа граничните управляващи.

" През идващите 90 дни ще (видите) от 900 000 до 1,1 млн. " мигранти да пресичат границата, предвижда Греъм на конференция.

Греъм и други републикански сенатори приканиха президента Джо Байдън да резервира дял 42, незабавна мярка за публичното здраве, макар че държавното управление приключва други ограничения за надзор от пандемията, като да вземем за пример условието идващите чужденци да бъдат имунизирани.

" Америка е под блокада ", сподели Греъм.

" Помолих демократите да се причислят към напъните да не се анулира дял 42 на 11 май. Той е бил употребен 2,3 милиона пъти за експулсиране на хора, пристигнали тук нелегално ", сподели той.

Администрацията на Байдън разгласи, че активизира още 1500 военнослужещи, които да оказват помощ за наблюдението и ръководството на мигрантския поток - в допълнение към към този момент наличните 2500 - в очакване на внезапно увеличение на броя на пресичащите границата.

Министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас също възнамерява да посети граничния регион на Тексас в четвъртък и петък, с цел да прегледа подготовката за повдигане на дял 42. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР