Републиканците, които имат мнозинство в Сената на САЩ, блокираха внесена

...
Републиканците, които имат мнозинство в Сената на САЩ, блокираха внесена
Коментари Харесай

Републиканците блокираха в Сената на САЩ проекторезолюция, осъждаща Тръмп

Републиканците, които имат болшинство в Сената на Съединени американски щати, блокираха импортирана от демократите проекторезолюция, осъждаща президента Доналд Тръмп за ролята му за потреблението на мощ против мирни стачкуващи в столицата Вашингтон в понеделник вечерта, заяви Ройтерс.

Вероятният претендент на Демократическата партия на президентските избори през ноември Джо Байдън в това време упрекна Тръмп, че е трансформирал страната в " полесражение ", съобщи Франс прес. Байдън, който съвсем несъмнено ще се изправи против президента републиканец на изборите през ноември, даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да " излекува расовите рани ".

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати евентуално ще участва на траурната гала за цветнокожия Джордж Флойд, чиято гибел при полицейски арест предходната седмица провокира вълна от митинги в цялата страна, заяви телевизия Си Ен Ен, представена от ТАСС.

Тя ще се състои на 8 или 9 юни в Хюстън, щата Тексас, родния град на Флойд.

Администрацията на Тръмп е стартирала концепцията да поеме надзор върху полицията във Вашингтон, съобщи Ройтерс, като се базира на американски медии.

В понеделник президентът на Съединени американски щати се закани да изпрати хиляди бойци и служители на реда, с цел да спре насилието в столицата.

Същия ден стачкуващи, протестиращи пред Белия дом, бяха изтласкани със мощ от полицията, преди Тръмп да посети близка черква, пред която театралничи с Библия. Имаше известия и за приложимост на сълзотворен газ, напомня Ройтерс.

Главният прокурор Уилям Бар персонално е изискал стачкуващите да бъдат изтласкани от площад " Лафайет ", написа в. " Вашингтон пост ", като се базира на неназован чиновник на министерството на правораздаването.

Главните водачи на протестантите и католиците в Съединените щати разкритикуваха остро Тръмп за това, че е театралничил с копие от Библията пред черква и е посетил храма чисто по политически цели, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нашият президент, и всички, които са на избираема служба, би трябвало да бъдат морални водачи ", съобщи свещеник Майкъл Къри, предстоятелят на Епископалната черква в Съединени американски щати.

Бившият президент на Съединени американски щати Джордж Буш-младши прикани страната да изследва безкомпромисно своите " трагични неуспехи ", съобщи Франс прес.

Расовата неправда подкопава американското общество, изрази страдание републиканецът Буш в официално съобщение.

Мнозинството от американците симпатизират на митингите против гибелта на невъоръжен цветнокож мъж при полицейски арест и не утвърждават метода, по който Тръмп е дал отговор на размириците, демонстрира изследване на института Ипсос за Ройтерс.

64 % от участниците в допитването са благоразположени към стачкуващите, а 27 на 100 не са, а 9 % не са сигурни.

Над 55 на 100 не утвърждават отговора на Тръмп, а единствено една трета го поддържат - по-малък дял от 39-те %, които харесват работата на президента като цяло.

Резултатите от анкетата акцентират политическите опасности за Тръмп, който възприе твърдолинейна позиция във връзка с митингите и заплаши да изпрати армията да потуши деянията на принуждение, които съпътстват митингите.

Според друго изследване на Ройтерс/Ипсос преднината на евентуалния претендент на демократите Джо Байдън пред републиканеца Тръмп за президентските избори през ноември се е нараснала до рекордните 10 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР