Републиканците, които досега имаха мнозинство в Сената на американския Конгрес,

...
Републиканците, които досега имаха мнозинство в Сената на американския Конгрес,
Коментари Харесай

Републиканците взеха места от демократите, очаква се да увеличат мнозинството си

Републиканците, които до момента имаха болшинство в Сената на американския Конгрес, го резервират и даже го уголемяват, демонстрират планирани резултати от вчерашните междинни избори, съобщи Франс прес.

Според прогнозите резултати републиканците са съумели да вземат четири места от демократите в частичните избори за Сената. Демократите трябваше да бранят 10 сенаторски места в щати, които поддържат републиканския президент Доналд Тръмп. Демократите съумяха да устоят в Западна Вирджиния и в Ню Джърси, само че изгубиха в основния щат Индиана, а след това и в Мисури и Северна Дакота, съобщи Българска телеграфна агенция.

Републиканците записаха скъпа победа в Тексас, където Тед Круз резервира мястото си макар милионите долари, изхарчени за акцията на неговия противник, демократа Бето О`Рорк. Във Флорида някогашният губернатор Рик Скот победи демократа Бил Нелсън.

В Мисисипи нито един от двамата претенденти не съумя да премине прага от 50 % от гласовете и ще има нов избор в края на ноември. Досега сенаторското място там беше в ръцете на републиканците.

В Сената има 100 места. Вчера гласоподавателите гласоподаваха за възобновяване на една трета от сенаторите - 35 места, с мандат от 6 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР