Републиканци за България ще работим за държава с правила, за

...
Републиканци за България ще работим за държава с правила, за
Коментари Харесай

Д-р Борис Велев, Републиканци за България: Политиците трябва си върнат доверието на българския народ

Републиканци за България ще работим за страна с правила, за равно използване на закона, по отношение на всички жители. Само по този начин България ще излезе от дълбоката икономическа и морална рецесия, в която се намира. Нашето верую е да наложим нов морал в българската политика и да излъчим хора, почтени за ръководството на страната.

Това съобщи в ефира на „ Евроком “ лидерът на листата на Политическа партия „ Републиканци за България “ в 25 МИР – София доктор Борис Велев.

Образователният ценз и бедността са основополагащи фактори за опцията да се упражнява корпоративен и платен избор, само че съществува и различен феномен - обезверяването на народа. По думите на доктор Велев, доста български жители смятат, че по този начин или другояче нищо не зависи от техния глас, по тази причина би било добре да получат някакъв дял за това, че са дали своят вот за избрана политическа партия. „ Това е идната значима задача за политиците, а точно да върнат доверието у българския народ “. Решаването на този проблем минава през образованието и полагането на труд, сподели още той, припомняйки, че забележителна част от популацията, на процедура е маргинализирана и няма предпочитание да се образова, не демонстрира интегритет в общността.

Наред с купения и корпоративен избор, доктор Велев открои като проблем и етническия избор: „ Наблюдаваме по какъв начин през последните 30 години има една партия, която съумява да убеди представителите на етнос в България, постоянно да гласоподава единствено за нея. През последните 30 години тази партия печели територия и нейните гласоподаватели се умножават “.

Въвеждане на самостоятелната конституционна тъжба е първата от съответните ограничения, планувани от Републиканци за България, за подсилване правилото на господство на правото. „ Това е механизъм, освен за отбрана главните права на жителите, които те персонално могат да упражнят по този метод, само че и доста значим инструмент за развиването на правото в страната въобще. В момента доста значими въпроси, свързани с обезпечени от Конституцията права, не стигат до конституционния съд. Той може да се сезира единствено с една извънредно комплицирана процедура, а редовият жител е принуден да употребява посредничеството на националния омбудсман “.

Юристът доктор Борис Велев добави още, че това води и до събитието, че висококвалифицираният парламентарен съд няма задоволително каузи, до момента в който в това време има крещящи конституционни проблеми, които не намират решение, просто тъй като той не се сезира.

Да бъде понижена политическата квота във Висш съдебен съвет е идната мярка за налагане господство на правото. „ Съответните колегии – прокурорска и съдийска, да имат болшинство и да могат да вземат решение самоуправлението си, без да са подвластни от политически въздействия “.
 Христо Казанджиев: Напълно подвластни сме от съветския газ Христо Казанджиев: Напълно подвластни сме от съветския газ
Интервю за clubz.bg на енергийният експерт и претендент за депутат Христо Казанджиев. Г-н Казанджиев, в случай че би трябвало да оп...

Д-р Велев посочи също и това, че България има сносно развита правна система. „ Основният проблем е в хората, които постановат и извършват закона. Това е опорната точка, върху която цялото общество би трябвало да постави старания - да има надзор при назначението, с цел да може почтени хора да се избират като магистрати. И самите ние, като жители, да бъдем взискателни към себе си, когато става въпрос за корупционни практики “, прикани претендентът за депутат от Републиканци за България.

По тематиката за проблемите в българското правораздаване той разяснява още, че главен подобен, даже не е толкоз корупцията, колкото упражняването на въздействие. Юристът изясни, че правоохранителните органи на страната, като ДАНС и ГДБОП, работят постоянно и против български магистрати. Събраните против тях материали обаче, в това число за осъществени закононарушения, не постъпват на никое място като сигнали и не се осъществят под формата на наказателни производства. „ Чака се комфортният миг, с цел да може съответният арбитър или прокурор да бъде притиснат. На това би трябвало да се постави край, с цел да можем да почистим правосъдната власт от търговците в нея “, безапелационен бе юристът и претендент за депутат.

Той изрази позицията на Републиканци за България, че положителното ръководство на страната изисква транспарантни и елементарно разбираеми практики. „ Когато не са ясни разпоредбите, не е допустимо следенето им. Дигитализацията, основаването на електронно държавно управление, на транспарантни административни процедури, ще улесни процеса на надзор, както от страна на правоохранителните органи по този начин и от страна на жителите “, съобщи доктор Борис Велев.

На въпрос за вероятните бъдещи обединения с други политически сили Борис Велев сподели: „ Нашата принадлежност е към политическото пространство център-дясно и с обединения, които също припознават тези полезности не би имало спънка да се коалираме. Категорично не бихме партнирали с Движение за права и свободи и с други систематични партии “. Водачът на 25 МИР сподели, че политическите партии, които в бъдеще ще образуват държавно управление, би трябвало да се вслушват във всеки един рационален глас.

В умозаключение Борис Велев посочи, че Републиканци за България изповядват европейски полезности и смятат, че България се намира там, където би трябвало да бъде върху политическата карта на света. „ Трябва да задълбочаваме интеграцията си в Европейски Съюз “, сподели лидерът на листата в 25 МИР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР