„Републиканци за България“ представи Инициативния комитет в платформа А6 на

...
„Републиканци за България“ представи Инициативния комитет в платформа А6 на
Коментари Харесай

„Републиканци за България“ представи Инициативния си комитет

„ Републиканци за България “ показа Инициативния комитет в платформа А6 на НДК, където се събраха 89 души, измежду които представители на академичната общественост, лекари,спортисти, предприемачи, общественици и публицисти.

Водещ на събитието бе Виктор Серафимов, доктор по интернационално право, който съобщи: „ Не знаем на какъв брой скорости е Европа, само че имаме вяра, че България би трябвало да удвои оборотите “. Според него Цветанов съумя да сплоти доста знакови фигури, специалисти в своите области.

„ Републиканци за България “ е план, в който всичко ще бъде транспарантно.

Той ще сплоти всички дясно мислещи български жители и ще отстоява евроатлантическата посока на страната “, съобщи Цветан Цветанов.

Той даде поръчка, че това е план на специалисти, а не план за водачество.

„ Ние сме тим. А тимът не е един човек, тимът сме всички ние “.
 „ Републиканци за България “ показа Инициативния си комитет (ОБЗОР)

Основните акценти, които ще залегнат в политиката на „ Републиканци за България “ ще са ориентирани към образованието, правосъдна система, междинния и дребния бизнес, културата и електронното ръководство.
„ Републиканци за България “ ще сплотява всички етноси, с цел да се преодолее разделянето в обществото ни, което виждаме през последните години.

За ръководител на събранието бе определен юристът доктор Виктор Серафимов, а за секретар- Радостина Циркова приключила в Италия, работеща във високолотехнологична компания в България.

Учредителната декларация на партията показа журналистът Горан Благоев, а самата тя ще се разгласява в един всекидневник, за по-голяма бистрота.

Гласувано и признато беше ѝ разкриване на банкова сметка в ДСК, в която да се събират дарения за застраховане на потребностите за представянето на Инициативния комитет и Учредяването на партията.

Учредяването на Политическа партия „ Републиканци за България “ ще се състои на 27 септември, неделя в Интер Експо център-София.

„ Днешната институционална рецесия, противопоставеност, неналичието на действителен политически спор, неналичието на експертиза демонстрират, че повече от всеки път страната ни се нуждае да отбрани единственият вероятен път – евроатлантическият “, уточни Цветанов.

Сред известните лица в бъдещата партия са някогашният ръководител на Комисията по външна политика в българския парламент - Джема Грозанова, както и някогашният кмет и някогашният регионален шеф на Видин - Огнян Ценков и Албена Георгиева и един от учредителите на ДСБ – доктор Румен Динев.

Впечатление направи и името на журналиста и водещ на предаването „ Вяра и общество “ по Българска национална телевизия Горан Благоев, Георги Стефанов издател на вестник 7, волейболистът Боян Йорданов, както и това на престъпния психолог Тодор Тодоров. Друго познато име е Константин Иванов, който по време на пандемията към ковид стана известен с самодейността си за поощряване на детското четене „ Разказвачът на приказки показва “.

Джема Грозданова изясни,че е напуснала ГЕРБ,защото не е намирала успеваемост в своята работа. Тя се причислява към партията на Цветанов, тъй като счита, че ще бъде нещо ново,с нова сила и с друг метод за работа.

„ Това, което може да отличи нас от останалите партии, са хората, които вземат участие в новия план, и методът на работа “, безапелационна е тя и счита, че са нужни предварителни избори, с цел да има ново доверие.
На събитието участваха и доста българи от чужбина – именитият щангист Благой Благоев, който от дълги години живее в Мелбърн и е представител на българската общественост там и оперният артист в Кьолнската опера Георги Пандуров.

Иван Тодоров, който над 30 години живее в Чикаго и работи за съхраняването на българските полезности на територията на Съединени американски щати, подарява наследствената си къща в Пловдив за офис на „ Републиканци за
България “.

С мисъл за всички българи зад граница партията си слага за цел да се даде опция за електронно гласоподаване в чужбина.

Членовете на партията ще работят за отстояване на върховенството на закона, за смяна на корупционния политически модел у нас и за институционално подсилване и растеж на доверието в държавните институции.

„ Републиканци за България “ ще организира политика, която да подсигурява енергийната самостоятелност на България, както и по-добри условия за работа на изучилите се в чужбина български младежи.

Цел на партията е и смяна на отрицателния облик на българския бизнес, както и минимизиране на отрицателните резултати от демографската рецесия.

Цветан Цветанов не изключва още някогашни членове на ГЕРБ да се причислят към „ Републиканци за България “. При влизане в бъдещия парламент партията може да ръководи дружно с тези
политически обединения, които поддържат твърдата и поредна евроатлантическа посока.
Сред гостите на събитието бяха някогашните кметове на Благоевград – доктор Атанас Камбитов, на Банско- Георги Икономов, на Ямбол- Георги Славов и някогашни членове на Съюз на демократичните сили, ДСБ, Движение за права и свободи, ДОСТ.
 „ Републиканци за България “ показа Инициативния си комитет (ОБЗОР)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР