Републиканци за България на Цветан Цветанов и Петър Москов с

...
Републиканци за България на Цветан Цветанов и Петър Москов с
Коментари Харесай

Цветан Цветанов и Петър Москов отиват на избори в коалиция НОД

" Републиканци за България " на Цветан Цветанов и Петър Москов с неговата партия КОД ще се явят на изборите дружно под името " Национално Обединение на Десницата " - НОД.

В сряда те внесоха документи за регистрация в ЦИК за парламентарните и президентските избори. Петър Москов разгласи, че обединението ще издигне своя кандидат-президентска двойка.

" Целите ни за парламентарните избори е яснотата, че в идващия парламент би трябвало да има истинна, ценностно обоснована десница. Смисленото за обществото опълчване, смисленият за обществото избор, е сред лявото и дясното ", сподели Петър Москов.

Москов беше част от ДСБ и като подобен бе определен за здравен министър в кабинета “Борисов 2 “. ДСБ напусна ръководещата коалиция след по-малко от година поради неуспеха на правосъдната промяна, само че Москов реши да остане в държавното управление и участието в партията бе прекъснато. След като напусна държавното управление той основа своята партия КОД

Москов приказва за “реална битка против олигархията “, което ще се реализира с българско законодателство по вид на закона " Магнитски "

" Възстановяване, връщане към корените на българската десница. Такава, каквато тя е унищожена от този преход, от който всички ние не сме удовлетворени ", сподели водачът на КОД.

" Това, което ние желаеме да създадем, и това което сподели Петър, е да запазим същинската действителна политическа координатна система – ляво, дясно и център. Размиването на тази политическа координатна система значи, че някой има някакви други подмолни ползи, или съсредоточаване на власт в една персона или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане когато има разговор, когато има прагматизъм ", добави Цветан Цветанов.

Допреди две години Цветан Цветанов бе дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ, само че напусна партията след експлоадирането на сакндала “Апартаментгейт “
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР