Републиканци за България формира основните водачи на листите си за

...
Републиканци за България формира основните водачи на листите си за
Коментари Харесай

Цветан Цветанов повежда републиканците в Търново и Благоевград

" Републиканци за България " образува главните водачи на листите си за идните парламентарни избори. Вчера е извършен изпълнителен съвет, на който са признати и одобрени водачите на листи. Срещата е извършена посредством платформата Zoom и в нея са взели присъединяване представителите на Изпълнителния и Контролния съвет на партията, а ръководителят и зам.-председателят Цветан Цветанов и Павел Вълнев се включиха от Вашингтон,

Цветан Цветанов ще води листите в Благоевград и Велико Търново, а за София са ясни водачите Горан Благоев и Джема Грозданова, както и волейболистът Боян Йорданов. В Плевен лидер на листата ще бъде напусналият през днешния ден ПГ на ГЕРБ народен представител Владислав Николов.

Към този миг са ясни, следните имената на претендентите за народни представители:

1-ви МИР-Благоевград-Цветан Цветанов

Председател на Политическа партия " Републиканци за България ", с дълготраен политически опит. От 2009 година постоянно е бил лидер на листата във Великотърновски многомандатен изборен регион, а от 2013 година е лидер и в Благоевградски.

2-ри МИР- Бургас - доктор Виктор Серафимов

Доктор по интернационално право и интернационалните връзки. Завършил е СУ " Свети Климент Охридски " и има спомагателна специализация " Английско и европейско право " в Института за продължаващо образование на Университета Кеймбридж. Към момента е студент в магистърска стратегия по " Бизнес администрация " в Американския университет в България. От 2016 година е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а след това на Българската национална телевизия. От учредяването на Политическа партия " Републиканци за България " взима интензивно присъединяване във образуването на структурите на партията, като е определен за административен секретар и представител.

Участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по просвета и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно заседание.

3-ти МИР - Варна - Веселин Василев

Завършил е Военна академия, има три магистратури по " Публична администрация ", " Богословие и теология " и " Национална сигурност и защита ". Два мандата е сполучлив кмет на Вълчи дол. Успешен предприемач. Семеен е, с едно дете.

4-ти МИР- Велико Търново - Цветан Цветанов

5-ти МИР- Видин - Огнян Ценков

Общински консултант в Общински съвет - Видин. Кмет на община Видин в мандат 2015 - 2019 година Заместник регионален шеф на област Видин в интервала декември 2014 - ноември 2015г. Инженер съобщителна техника, офицер от Българската войска. Семеен, със наследник и щерка и две внучки.

6-ти МИР-Враца-Тодор Тодоров

Криминален психолог, взел участие в разкриването на едни от най-тежките престъпни случаи, през последните 20 години. Вещ специалист по линия на Съдебно-психологични експертизи и шеф-инструктор в единственото полиграфско учебно заведение в Европа, прието от Американската полиграфска асоциация. Профайлър, взел участие в преодоляването на доста сериозни произшествия и заложнически рецесии.

7 - ми МИР-Габрово-Мариян Костадинов

Той е с добито инженерно обучение. Има дълготраен опит в проектирането и строителството на инфраструктурни обекти в региона на газоснабдяването и водоснабдяването. Натрупан опит в консолидирането на законодателство обвързвано с всички етапи в строителството - от устройствено обмисляне до въвеждане в употреба на градежите. В интервала 2009-2013 година взе участие в голям брой законодателни промени свързани с регламентиране функционалностите на заинтригуваните ведомства при пускане строителството на национални инфраструктурни обекти. В интервала 2009-2013 година е регионален шеф на Габрово.

8-ми МИР -Добрич - доктор Севдалин Куцаров

Кардиохирург с съвсем 30-годишен опит. Работил и специализирал във водещите международни клиники. Участвал в основаването на една от най-големите кардиохирургични клиники в страната. Множество участия в европейски и международни конгреси. Семеен, с две деца.

9-ти МИР- Кърджали - Илия Илиев

Икономист по обучение, със компетентност " Икономика и ръководство на промишлеността. Бивш регионален шеф на Кърджали и общински консултант. Семеен, с едно дете.

10-ти МИР-Кюстендил - Милослав Методиев

Национал по битка и общински консултант от Бобов дол. Бивш народен играч по класическа битка. Печели 5-то място на Световното и Европейско състезание през 2018г. Четири пъти е състезател на годината на град Кюстендил. В момента се занимава с частен бизнес.

11-ти МИР Ловеч - Надя Бонева

Магистър по " Право ". Експерт в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, работила е в Народното събрание от 1992 година досега, на разнообразни управителни длъжности. Съдебен заседател в Софийски областен съд досега.

12-ти МИР Монтана - Пенка Пенкова

Тя е единствената жена-кмет в историята на Лом, с три управнически мандата, член на УС на НСОРБ. Била е и зам.- ръководител в Постоянния комитет на Конгреса на локалните и районни управляващи в Европа. Носител е на наградите " Жена на годината в област Монтана/2005 г./, " Най-толерантната персона в община Лом /2006,2007 г./, златен орден " За хората с положителни сърца " и премията " Успешно ръководство на дунавска община " през 2018 година

13-ти МИР Пазарджик - Атанас Шопов

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 година, фамилен с две деца, втори мандат общински консултант ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със компетентност " Логистика на сигурността " и " Стопанско ръководство ".

14-ти МИР Перник - Иван Анчев

Професионалист с 25-годишен опит в региона на националната сигурност и интернационалните връзки. Завършил компетентност " Политология " в СУ " Св. Климент Охридски ", след което Академията на ФБР в Куонтико (Вирджиния, САЩ). Доктор по национална сигурност с дисертация по въпросите на ислямския радикализъм. Има задгранични дипломатически мандати във Вашингтон и Чикаго, последният от които е като общоприет консул на Република България в Чикаго (САЩ). Женен, с две деца.

15 -ти МИР Плевен - Владислав Николов

Икономист по специалност, с висше обучение, Магистър по " Търговски бизнес и посредничеството " в Стопанска академия " Д.А.Ценов " - Свищов. Директор на дирекция " Инспекция по труда " - Плевен, депутат в 44-то Народно заседание. Член на комисията по " Бюджет и финанси ". Зам.-председател на " Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабанда ".

16-ти МИР Пловдив - доцент Христо Димитров

В интервала 1992 - 1997 учи компетентност " Екология " в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ". Дипломира се като Магистър със специализация " Паразитология ".

През 2000 година печели конкурс за постоянен помощник по Зоология.

От 2006 до 2016 година е Главен помощник. През 2016 година е определен за доцент по Зоология към ПУ " П. Хилендарски ". Става началник на трима докторанти, които създават дисертации в разнообразни сфери на зоологията. Освен преподавателска активност организира и дейна научно-изследователска работа в настоящи научни области: зоология, фаунистика, таксономия, териология, цитогенетика, биомониторинг, епидемиолого-паразитологични проучвания, оценка на консервационно-значими територии.

През 2013 година работи интензивно като специалист в Приоритетна ос 3 " BG161PO005/09/31/01/08 - Развитие на мрежата Натура 2000 ". Създава и управлява сполучливо експертен екип от страна на Пловдивски университет работещ по " Национална стратегия за профилактика и надзор на векторно-предавани трансмасивни инфекции при хората в Република България 2014 - 2018 " към Министерство на здравеопазването. От 2015 година взе участие и като специалист в актуализации на проект за ръководство на Природен парк " Пирин " и на Природен парк " Витоша ". През последните години работи и по няколко интернационалните плана с присъединяване на Египет, Съединени американски щати, Турция, Гърция, Сърбия, Русия.

През 2017 година придобива спомагателна магистърска степен " Финанси и банково дело ". От 2019 година става Ръководител на катедра Зоология към Биологически факултет на ПУ " П. Хилендарски ". Участва в авторския състав на образователни принадлежности и монографии и на над 50 научни изявления в реферирани интернационалните научни издания. Семеен, с две деца.

17-ти МИР Пловдив област - Георги Пилев

На 33 години, заместник-областен шеф на област Пловдив в интервала 2014-2017 година, Магистър от Нов български университет гр. София със компетентност " Бизнес администрация ", има добита магистратура и в Пловдивски университет по " Публична администрация ". В момента работи в частния бранш.

18-ти МИР Разград - Димитър Стефанов

На 39 години, работи в интернационалните компании в областта на търговията и сега е треньор по баскетбол.

19-ти МИР Русе - доктор Ченко Сотиров

Стоматолог, притежател на една от най-хубавите дентални клиники в България. Д-р Сотиров има сериозен професионален опит, насъбран у нас и в чужбина, владее турски, британски и норвежки и е прочут на русенската общност като водещ специалист в региона на денталната медицина, член е на Изпълнителния съвет на партията.

20-ти МИР Силистра- инж. Петко Чамов

Магистър инженер по " Комуникационна техника ", с спомагателна подготовка " Финансов мениджмънт " в СА " Д. А. Ценов " - Свищов. В момента е шеф на комерсиално сдружение, член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България. Женен е, с две деца.

21-ви МИР Сливен - Пенчо Недев

Пенчо Недев Иванов е роден 1958 година в Сливен. Преди повече от 20 години отпътува за Съединени американски щати. Постига aмериканската фантазия. Има транспортна компания в Чикаго. Сега се връща в родния си град, с цел да помогне за позитивната смяна. През целия си живот оказва помощ на българите в страната и чужбина. Подпомага интензивно българската общественост и черква в Чикаго. През 2018 година се връща и фамилията му подарява над 14 000 лева на отделението по Неонатология в окръжната болница в Сливен. Обявен е за най-големия частен донор на болничното заведение.

23-ти МИР София - Горан Благоев

Култовият ефирен водещ, историк по обучение с научна степен лекар по етнология, потвърдил се през годините като движимост ценител на етническата, религиозна и демографска проблематика. Безпощаден публицист-човек, предан на публични дела в това число отбрана на обичайните полезности, правата на българските общности в чужбина, декомунизацията и отстояване на българския народен интерес против непознати въздействия.

24-ти МИР София - доктор Джема Грозданова

Д-р Джема Грозданова е някогашен ръководител на Комисията по външна политика (2014-2020) и Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове (2013), депутат в четири състава на Народно събрание (2009-2020), три пъти вицепрезидент на ПАСЕ (2009-2011, 2015-2016 и 2018-2020) Страсбург, Франция, докладчик на ПАСЕ по процедурата на мониторинг за спазването на поетите задължения и отговорности от Украйна към Съвета на Европа (2018-2020). Член е на Европейския съвет по външна политика София, България, ръководител на групата за другарство България - Съединени американски щати (2015-2020), Магистър със компетентност стоматология и лекар по публично дентално здраве на Медицинския университет в София. Омъжена с две деца. Международен секретар на Републиканци за България и член на Изпълнителния съвет.

25-ти МИР София - Боян Йорданов

Волейболист, някогашен национал по волейбол, 3-ти в света на Световното в Япония през 2006г., най-хубав играч на Гърция няколко пъти, два пъти първенец на южната ни съседка с Олимпиакос, любимецът на българските почитатели, член на Изпълнителния съвет на партията.

26-ти МИР София - област - Чавдар Маринов

Живее в гр. Костинброд. Има професионален опит в земеделието над 15 години. Заемал е експертни позиции в Държавен фонд " Земеделие ", Министерство на земеделието, храните и горите, ръководител на браншова Асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци, заместник-министър на земеделието в интервала май 2019- април 2020, член на Контролния съвет на Републиканци за България. Женен с две деца.

27-ми МИР Стара Загора - Петя Станева

Завършила е Магистратура " Инвестиционен мениджмънт " в Стопанска академия " Д.А.Ценов " - Свищов, Бакалавър по " Счетоводството " в Икономически университет-Варна. Работила е в областта на финансите- борсова търговия в Управляващо сдружение, като счетоводител и чиновник в ДАНС- Стара Загора, през последните близо 3 години. Семейна с едно дете.

28-ми МИР Търговище - Иван Цонев

Завършил в Софийски университет " Св. Климент Охридски " със компетентност " Право ". От 1994 до 1998 година е юрист в Българска народна банка, от 1998 година е юрист в Търговищка адвокатска гилдия. През годините два пъти е бил ръководител на ОИК-Попово. Семеен с две деца.

29-ти МИР Хасково -Радостина Циркова

Родена в Хасково, на 29 години. Бакалавър " Международни връзки " от Софийски университет; Магистър с почести " Европейски въпроси " от Болонски университет, Болоня, Италия с експертиза в областта на връзките ЕС-Китай-Африка; стипендиант на фондация Италия-САЩ за магистърска стратегия " Глобален маркетинг и връзки ". Говори британски и италиански. От 2018 работи в областта на комерсиалния маркетинг в огромна интернационална компания в София.

31-ви МИР Ямбол - Георги Славов

Завършил Технически университет-София, компетентност " Електронна техника и микроелектроника ", втора компетентност " Мениджмънт и маркетинг ", следдипломна специализация " Робототехника " и втора магистратура " Бизнес администрация ". Работил в областта на образованието, банковия бранш и частния бизнес.

Три мандата кмет на град Ямбол - от 2007 година до 2019 година Успял като кмет да промени радикално образа на Ямбол - нов център; нов образ и функционалност на единствения по рода си в България " Безистен " ; съживен градски парк; построил канализация на най-стария квартал в града - " Каргона " и пречиствателна станция; основал към момента единствения в България общински боен " Музей на бойната популярност " с неповторими за света експонати; върнал славата на античния град " Кабиле " ; възродил концепцията за " Новата болница " в града и защитил парите за ремонта ѝ; решил сагата с небезизвестния блок 20 в град Ямбол; привлякъл съществени инвеститори; осъществил доста други значими за града си планове, както и направени и оставени в завещание десетки планове за най-значимите проблеми на Ямбол. Женен с две дъщери.

През идващите дни ще станат ясни и имената на останалите претенденти във всички МИР-ове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР