Републиканци и демократи в Сената на американския Конгрес представиха проект

...
Републиканци и демократи в Сената на американския Конгрес представиха проект
Коментари Харесай

В Сената представиха закон за въвеждане на ограничения срещу Саудитска Арабия

Републиканци и демократи в Сената на американския Конгрес показаха план на закон, целящ да вкара ограничавания над Саудитска Арабия поради гибелта на саудитския публицист Джамал Хашоги, предадоха международните организации. Ако законът бъде утвърден, той ще приключи оръжейните продажби на Саудитска Арабия и ще забрани на Съединените щати да презареждат самолети на ръководената от Рияд коалиция, настояща в Йемен против бунтовниците хуси.

В съотвествие на законопроекта се предлага и въвеждането на наказания срещу всеки, който блокира достъп на филантропична помощ в Йемен.
Същевременно канадският министър на външните работи Кристия Фрийланд разгласи, че Канада може да последва американския образец и да вкара наказания против саудитски водачи, забъркани в убийството на Хашоги, съобщи Франс прес.

Вестник " Вашингтон пост ", на който сътрудничеше Хашоги, пък прикани за без значение следствие на неговото ликвидиране, тъй като нито Саудитска Арабия, нито Съединените щати вършат нужното, с цел да се стигне до дъното на случилото се с журналиста, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР