Републиканци и демократи очаквано влязоха в спор за правилата на

...
Републиканци и демократи очаквано влязоха в спор за правилата на
Коментари Харесай

Спорят за процедурата за импийчмънт на Тръмп

Републиканци и демократи предстоящо влязоха в спор за разпоредбите на провеждащия се развой по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Президентът на Съединени американски щати е упрекнат в търсене на интервенция от чужбина за продобиване на изборите тази есен.

В първия ден от историческия развой, главният въпрос беше дали да се създадат промени в рамката, показана от водача на Сената - републиканеца Мич МакКонъл (на снимката) . Тези на страната на Тръмп упорстват за бърз развой, само че демократите се притесняват, че това ще лиши общество от цялостната картина.

Наличието на сходни опасения и у някои републиканци евентуално накара МакКонъл да отстъпи и да разреши повече време за встъпителните слова на обвиняването и отбраната.

Следващият основен миг е гласоподаване по въпроса дали да бъдат призовани нови очевидци - нещо, за което демократите упорстват. Големият въпрос е дали МакКонъл ще допусне подобен компромис в ролята на внимателен балансьор сред съпартийците му, които са твърдо срещу и умерените републиканци, които са под напън от гласоподавателите си да се разгласят за приканване на очевидци.

В сряда се чака Тръмп да направи първия си по-обширен коментар за почналия истински развой, който може да докара до отстраняването му. Президентът ще бъде интервюиран от желания от него ефирен канал Фокс.

Тръмп е упрекнат в корист с власт и въздържане работата на Конгреса. Демократите пазят тезата, че президентът е употребявал военна помощ и аудиенция в Белия Дом като разменна монета за започване на следствие от Киев на политическия му конкурент Джо Байдън и сина му.

Тръмп може да бъде отхвърлен от поста, в случай че две трети от Сената гласоподава за това. При настоящия състав на горната камара на Конгреса, демократите не разполагат с две трети от гласовете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР