Републиканският сенатор Ранд Пол бави приемането на законопроект за предоставяне

...
Републиканският сенатор Ранд Пол бави приемането на законопроект за предоставяне
Коментари Харесай

Американски сенатор бави $40 млрд. помощ за Украйна

Републиканският сенатор Ранд Пол бави приемането на законопроект за даване на американска военна и филантропична помощ на Украйна в размер на към 40 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Отбелязва се, че водачите на демократите и републиканците в Конгреса на Съединени американски щати се пробваха да завършат приемането на този законопроект допустимо най-скоро, само че сенатор Ранд Пол се опълчи на оферти размер на помощ за Украйна. По думите му тя може да навреди на стопанската система на Съединени американски щати.

„ Не можем да спасим Украйна, като обричаме стопанската система на Съединени американски щати “, сподели политикът.

.: " My oath of office is to the U.S. Constitution, not to any foreign nation … We cannot save Ukraine by dooming the U.S. economy.”
— TheBlaze (@theblaze)
Конгресмени и сенатори се надяваха да одобряват закона за помощта до през вчерашния ден, само че напъните им бяха осуетени, откакто Пол, сенатор от Кентъки, блокира бързото гласоподаване, изисквайки от водачите да включат наредба, съгласно която да бъде назначен специфичен федерален наблюдаващ, който да следи по какъв начин се изразходват средствата.

Конгресът действаше с изключителна експедитивност и двупартийна взаимност, откакто Байдън предизвести, че помощта за Украйна евентуално ще завърши идната седмица без нови парични инжекции. Това беше рядка демонстрация на двупартийно единение в Сената, като водачът на болшинството Чък Шумър и водачът на малцинството Мич Макконъл взаимно прокарваха законопроекта.

Пол упрекна законодателите, че са ускорили използването на солиден пакет от помощ на фона на растящата инфлация в Съединените щати и прикани за завършек на „ фискалната полуда “ от последните години, белязана от повтарящи се дефицити.

Ако Сенатът в последна сметка одобри поправката на Пол, или направи някакви други промени, законопроектът ще бъде върнат в Камарата на представителите за ново гласоподаване, преди Байдън да може да го подпише.

Възраженията на Пол провокираха рецензии и от двете страни. Според Шумър той единствено ще забави помощта, само че няма да успее да я блокира.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР