Републиканският сенатор Джеф Флейк заяви, че ще предложи законопроект, който

...
Републиканският сенатор Джеф Флейк заяви, че ще предложи законопроект, който
Коментари Харесай

Републиканският сенатор Джеф Флейк заплаши да блокира митническите тарифи, одобрени от Доналд Тръмп



Републиканският сенатор Джеф Флейк съобщи, че ще предложи законопроект, който да анулира издадения в четвъртък декрет на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за въвеждане на 25 процентно мито за вноса на стомана и на 10 процентно мито за вноса на алуминий.

В поредност известия в Туитър, директно откакто Тръм подписа указа за митата, Джеф Флейк- републиканец от Аризона, който е чест критик на американския президент, сподели, че митническите цени съставляват " брак сред две смъртоносни за икономическия напредък токсини - протекционизмът и несигурността ".

" Ще приготвя неотложно и ще предложа законопроект, който да анулира въведените от Тръмп мита и приканвам сътрудниците ми да го гласоподават, преди този момент упражнение в протекционизъм да нанесе повече вреди на нашата стопанска система ", уточни той.

Трябва да се има поради, че Джеф Флейк наподобява има поддръжката на редица висши републикански представители в Капитолия. Необходими са единствено няколко републиканска гласа в Сената за утвърждението на сходен закон, като неговото гласоподаване евентуално няма да съставлява сериозен проблеми и в Конгреса на Съединени американски щати. Но, несъмнено, президентът Доналд Тръмп ще наложи несъгласие на сходен законопроект.

Междувременно сенатор Орин Хейч, който е ръководител на финансовата комисия на Сената, дефинира митническите цени като " нарастване на налозите за американските производители, служащи и консуматори ", а ръководителят на Конгреса - Пол Райън съобщи още преди указа на Тръмп, че сходни митнически цени биха имали " непредвидими последствия ".

Агенция MarketWach припомня, че в сряда група от 107 републикански депутати е изпратила писмо на Доналд Тръмп, в което се разказва детайлно тяхното опълчване на високите мита. Много от тях се тормозят, че тези мита ще навредят на американските служащи и промишлености и рискуват да провокират пагубна комерсиална война с значими сътрудници на Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР