Републиканският представител Остин Скот от Джорджия се кандидатира за председател

...
Републиканският представител Остин Скот от Джорджия се кандидатира за председател
Коментари Харесай

Кой е Остин Скот, републиканецът от Джорджия, търсещ председател на Камарата на представителите?

Републиканският представител Остин Скот от Джорджия се кандидатира за ръководител на Камарата на представителите, откакто водачът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ отпадна от конкуренцията в четвъртък, създавайки опция на представителя. Джим Джордан от Охайо.

Скот разгласи желанията си за председателството в петъчна обява в X, известна преди като Twitter: „ Подадох документи за ръководител на Камарата. Ние сме във Вашингтон, с цел да законодателстваме и желая да управлявам камара, която действа в най-хубавия интерес на американския народ.

Скот, съдружник на сваления ръководител Кевин Маккарти, сподели пред CNN, че е решил да се кандидатира, тъй като „ би трябвало да създадем вярното нещо по верния метод. Това е нещо, което ние като конференция не вършим сега. “

„ Когато се разсъниха тази заран, нямах никакво желание да върша това. Отне ми доста време даже да стигна до брачната половинка си, с цел да й кажа да се обади на всичките ни другари и да се моли, тъй като не сме създали никаква подготовка или никакво бичуване или нещо сходно за това “, сподели той в петък.

Скот сподели, че конгресменът Франк Лукас ще го номинира на срещата на конференцията на Републиканската партия.

Представителят със седем мандата сподели пред Ману Раджу от CNN в четвъртък, че неспособността на Републиканската партия да избере нов представител „ ни кара да изглеждаме като група идиоти “.

„ Имаме доста дребна група хора, които би трябвало да имат всичко по техния метод. Имахме група, която саботира представителя Маккарти, а в този момент имаме група, която саботира Стив Скалийз, и двамата са страхотни хора “, сподели той.

 Представител Остин Скот приказва пред тълпата на протест с присъединяване на някогашния президент Доналд Тръмп през септември 2021 година в Пери, Джорджия. Конгресменът Остин Скот приказва пред тълпата на протест с присъединяване на някогашния президент Доналд Тръмп през септември 2021 година в Пери, Джорджия. Шон Рейфорд/Гети изображения

Скот се изправя против Джордан, който също търси чукчето на представителя, откакто Маккарти беше отхвърлен от ролята този месец и отхвърли да се кандидатира още веднъж. Скализ, който конференцията на Републиканската партия гласоподава да номинира вместо Джордан, отпадна от конкуренцията в четвъртък, откакто републиканците в Камарата на представителите не съумяха да се обединят зад него.

По-рано този месец Скот разкритикува републиканците, които гласоподаваха за отстраняването на Маккарти като представител и сподели, че републиканското управление „ ще би трябвало да реши или да потърси отговорност от тези членове, или да загуби вярата на останалата част от конференцията “.

„ Осемте републиканци, които поддържаха Джо Байдън и желанието на демократите да отстранят Кевин Маккарти като ръководител, не са нищо повече от измамници, които предадоха контрола над Камарата на представителите на Демократическата партия в името на личната си популярност и набирането на средства “, сподели той в изказване.

След като получава бакалавърска степен по бизнес администрация от Университета на Джорджия, Скот прекарва 20 години като притежател и ръководи застрахователна брокерска компания. Той стартира политическата си кариера в Камарата на представителите на Джорджия през 1997 година, където служи до избирането си в Конгреса през 2011 година

Скот, който съставлява 8-ми конгресен окръг на Джорджия, служи в непрекъснатата комисия по разузнаването на Камарата на представителите, Комисията по въоръжените сили и Комисията по земеделие на Камарата на представителите.

Ани Грейър от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР