Републиканският губернатор на Северна Дакота Дъг Бъргъм подписа два закона

...
Републиканският губернатор на Северна Дакота Дъг Бъргъм подписа два закона
Коментари Харесай

Губернаторът на Северна Дакота забрани на транссексуални да участват в женски отбори

Републиканският губернатор на Северна Дакота Дъг Бъргъм подписа два закона за транссексуалните спортисти, с които на процедура се не разрешава включването им в женски спортни тимове в началните и междинните учебни заведения и колежите, заяви Асошиейтед прес.

Депутатите в двете камари на Народното събрание на щата одобриха законопроектите с болшинство, което позволяваше отхвърлянето на вероятно несъгласие. Ако губернаторът беше наложил несъгласие на законопроектите или беше отказал да ги подпише, те евентуално отново щяха да влязат в действие.

Поне 19 други щата в Съединени американски щати са наложили ограничавания за транссексуалните спортисти. Представители на Републиканската партия в законодателните органи на разнообразни щати изготвиха тази година стотици планове за нормативни актове, ориентирани против ЛГБТ общността.

През 2021 година Бъргъм наложи несъгласие на съвсем еднакъв законопроект, който щеше да забрани на транссексуалните дами да играят в женските тимове в държавните учебни заведения. Тогава законопроектът не получи поддръжка, която да бъде задоволителна за отхвърлянето на вероятно несъгласие.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР