Републиканският губернатор на Флорида Рон Десантис подписа законопроект за санкциониране

...
Републиканският губернатор на Флорида Рон Десантис подписа законопроект за санкциониране
Коментари Харесай

Във Флорида ще налагат санкции за блокиране на политически профили от социални мрежи

Републиканският губернатор на Флорида Рон Десантис подписа законопроект за санкциониране на уеб страниците в обществените медии с над 100 000 000 консуматори месечно , за блокиране на сметки в, оповестява ТАСС.
" Жителите на Флорида към този момент имат обезпечена отбрана против ограничение свободата на словото, мисълта и наличието ", се споделя в изказване на губернатора, съгласно БГНЕС.
 Сравнение от Facebook: Политическите партии като обществени мрежи Сравнение от Facebook: Политическите партии като обществени мрежи
Политическите партии като обществени мрежи: Българска социалистическа партия е като фейсбук - Възрастта на потребителите от ден на ден се подвига и макар непрекъснатата см...
Според текста на закона, признат по-рано от законодателния орган на щата, размерът на санкцията ще бъде 250 000 $ дневно, в случай че приказваме за претендент от Флорида, и 25 000 $ в други случаи . Прагът от 100 000 000 консуматори на месец се прекрачва единствено от най-големите обществени мрежи като Фейсбук и Twitter. Законът също по този начин ще задължи обществените мрежи да уведомяват политици, чиито сметки могат да бъдат блокирани седем дни преди да бъде взето такова решение. Освен това, жителите на щата ще могат да съдят обществените мрежи при положение на такива нарушавания.
Подобни законопроекти предстоят в щатите Арканзас, Кентъки, Оклахома и Юта. Основни обществени мрежи бяха подложени на " обстрел ", от страна на републиканците, откакто блокираха сметките на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, след щурма на Капитолия на 6-ти януари. Twitter съобщи, че Тръмп е бил блокиран вечно, Фейсбук също към момента не е възстановил акаунта му. Републиканците настояват, че водещите софтуерни компании в Съединени американски щати поддържат демократичен дневен ред, което някои от създателите на тези инициативи не крият.
След президентските избори в Съединени американски щати редица щати се пробват да подхващат дейности, с цел да консолидират предходното господстващо състояние на републиканците или демократите. Един от най-забележителните образци беше Грузия, която одобри законодателство за стягане на разпоредбите за гласоподаване и дейно ампутиране на забележителен брой последователи на демократите от присъединяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР