Републиканските поддръжници на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Републиканските поддръжници на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Тръмп има малки шансове да оспори успешно в съда преброяването на бюлетините

Републиканските поддръжници на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския възобновиха в понеделник правната си борба в опит да спрат преброяването на гласовете в основни колебаещи се щати, в това число Пенсилвания и Мичиган, само че без особени шансове за триумф, като се има поради разпределението на гласовете в изборната гилдия и правосъдните решения в последно време, които постановиха, че няма доказателства за широкоразпространени измами при гласуването.

Някои републикански чиновници подеха мантрата на Тръмп, че би трябвало да бъдат преброени единствено "законните гласове ", само че други очевидно се опълчват на изказванията на акцията и призоват гласоподавателите, и може би и президента, да поддържат резултатите, написа Българска телеграфна агенция.



"Този развой не е подвел нашата страна повече от 200 години, няма да я подведе и тази година ", сподели републиканският сенатор Сюзан Колинс от Мейн, която завоюва борбата за своето преизбиране и поздрави определения за президент Джо Байдън за успеха му.

Адвокатите на Тръмп обаче се бориха шест дни след изборите, както даде обещание и персоналният му правист Руди Джулиани на сюрреалистична конференция през уикенда пред магазин за озеленяване в северозападната част на Филаделфия. Джулиани отхвърли като "крайно смущаващо " преброяването на гласовете в града, което сподели резултат към 4 към 1 в интерес на Байдън, донасяйки на демократа победа в събота както в Пенсилвания, по този начин и на изборите в Съединени американски щати. На разнообразни места в страната републиканци се оплакаха от проблеми с подписите, запечатаните пликове и пощенските марки върху подадените по пощата бюлетини, невъзможността на техните изборни наблюдаващи да наблюдават процеса и удължаването на периодите за идване на бюлетините по пощата. Те заведоха нов правосъден иск в понеделник вечерта във федерален съд в Пенсилвания.

Правосъдният министър и основен прокурор Уилям Бар позволи на федералните прокурори в Съединени американски щати да се заемат със "съществени изказвания за нередности при гласуването и обработването на гласовете ", преди изборите да бъдат доказани. Неговото деяние, разказано в паметна записка до федералните прокурори в Съединени американски щати, дава на прокурорите опция да заобиколят отдавнашна политика на правосъдното министерство, която при естествени условия би забранила сходни несъразмерни дейности, преди изборите да бъдат публично доказани. Съдиите значително отхвърлиха републиканските искове през последната седмица, когато акцията се опита да прекъсне преброяването на гласовете, откакто резултатът клонеше в интерес на Байдън.

Тръмп още не е признал изборите, макар че някогашният вицепрезидент разгласи победа и се захвана със своите проекти за преход във властта. Във Върховния съд на Съединени американски щати 10 републикански щатски основни прокурори внесоха мнение в понеделник в поддръжка на оборване на решението на Пенсилвания да преброи бюлетините по пощата, пристигнали до петък в това число. Върховният съд на Пенсилвания по-рано се съгласи с демократическите щатски чиновници, поискали удължение на крайния период поради опасения за закъснение на доставките на Пощенската работа и пандемията от Ковид-19. Главните прокурори споделят, че съдът си е присвоил власт, непокътната за щатските законодатели.

Върховният съд на Съединени американски щати по-рано отхвърли да форсира разглеждането на оспорването, само че гласуването беше 4 на 4 и трима висши съдии показаха запаси. Сега републиканците се надяват да се опитат още веднъж, откакто във Върховния съд към този момент е новият член Ейми Кони Барет. Според основните прокурори спомагателното време значи, че "безскрупулни субекти биха могли да се опитат да окажат въздействие върху президентски избори, на които резултатите са близки ". Съвсем обаче не е ясно дали след изборния ден са пристигнали задоволително бюлетини, с цел да бъдат изменени резултатите от президентската конкуренция в Пенсилвания. Попитана в понеделник за някакви действителни доказателства за нередности, говорителката на Белия дом Кайли Макинани сподели, че републиканците се пробват да съберат писмени клетвени показания от очевидци.

"Всичко, за което призоваваме в тази ситуация, е истина, бистрота и изясненост ", сподели Макинани.

По-рано денем юридически център срещу абортите в Мичиган заведе правосъдно дело, оплаквайки се от процедурите за броене на гласовете в окръг Уейн. Междувременно апелативен съд в Мичиган изиска акцията на Тръмп още веднъж да подаде иск, заведен предходната седмица, като сподели, че обжалването е било ненапълно. А в Аризона акцията на Тръмп настоя в правосъден иск, подаден в събота, да има правото да ревизира хиляди персонално подадени бюлетини, попълнени в изборния ден в региона на Финикс, като съобщи, че изборните чиновници са ги обработили погрешно. В Джорджия, където Байдън има дребна преднина пред Тръмп, само че към момента е прекомерно рано да бъде разгласен победител в конкуренцията, щатски избирателен чиновник даде обещание в понеделник, че ще бъдат разследвани всевъзможни открити проблеми с гласуването.

"Когато разликата е толкоз дребна, всяка дреболия е от голяма важност ", сподели Гейбриъл Стърлинг, който ръководеше използването на нова система за гласоподаване от името на службата на щатския държавен секретар. Той обаче изрази отчаяние от опитите за разлюляване на публичното доверие в изборната система. "Фактите са си обстоятелства, без значение от резултатите ", сподели Стърлинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР