Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщава Агенция Пътна

...
Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщава Агенция Пътна
Коментари Харесай

Републиканските пътища са почистени от снега

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, оповестява Агенция " Пътна инфраструктура ".

Настилките са обработени. Шофьорите обаче би трябвало да карат деликатно и да съблюдават разпоредбите за придвижване.

На автомагистралите и първокласните пътища няма въведени ограничавания. Времето над страната е ясно, без превалявания от сняг.

АПИ добавя, че през днешния ден 45 машини обработват трасетата, където е належащо. През миналото денонощие 803 снегопочистващи машини разчистваха пътищата от републиканската пътна мрежа.

Шофьорите, на които им следва пътешестване, трбява да потеглят с коли, подготвени за зимни условия, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

До 17.00 часа днес в област Враца е въведена краткотрайна забрана за придвижване на камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа в региона. Тежкотоварните коли могат да минават по път II-15 Враца - Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен - Бяла Слатина - Борован. Движението по двете пътни артерии би трябвало да се реализира наложително с вериги.

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък. Целта е да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР