Републиканските губернатори в почти половината от щатите на САЩ обявиха

...
Републиканските губернатори в почти половината от щатите на САЩ обявиха
Коментари Харесай

Половината щати спират помощите. Хората не искат да работят

Републиканските губернатори в съвсем половината от щатите на Съединени американски щати оповестиха проектите си да спрат федералните компенсации за безработица, които поради тях служащите не желаят да се върнат на работа, съобщи Zero Hedge, заяви Money.bg.

В момента безработните получават отплата от по 300 $ седмично в допълнение към останалите компенсации, които им се поставят. Затова мнозина започнаха да получават общо повече пари като безработни, в сравнение с като работещи.

В резултат на това Монтана и Южна Каролина към този момент стопираха заплащанията, а по-рано тази седмица Индиана, Оклахома и Тексас се причислиха към още 19 щата, в които възнамеряват тази мярка. Те са: Алабама, Аляска, Аризона, Арканзас, Джорджия, Айдахо, Индиана, Айова, Ню Хемпшир, Мисисипи, Мисури, Монтана, Северна Дакота, Охайо, Оклахома, Южна Каролина, Южна Дакота, Тенеси, Тексас, Юта, Западна Вирджиния и Уайоминг. Губернаторите имат хрумвания да прекратят и други федерални стратегии, които подриват възобновяване на пазара на труда. Освен въпросните 300 $ седмично, освободените в хода на пандемията започнаха да получават и други обезщетения.

Лошата вест за стопанството е, че компенсациите за безработица могат да се окажат сменени от компенсации за претовареност, защото в някои щати губернаторите оповестиха проекти за " стипендии " за хора, задържали се на работа над осем седмици. Идеята в Ню Хемпшир да вземем за пример ще включва в допълнение еднократно възнаграждение на сходни чиновници от сред 500 и 1000 $. " Както отбелязахме по-рано през днешния ден, макар мрачното отражение върху заплатите, новите първичните претенции за безработица са на път да доближат равнищата преди пандемията ", означават от Zero Hedge. " 444 хиляди американци са подали заявки за компенсации през предходната седмица, макар 8,1 милиона свободни работни места. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР