Републиканската партия е спечелила 218 места, с които ще си

...
Републиканската партия е спечелила 218 места, с които ще си
Коментари Харесай

Републиканците ще имат мнозинство в Камарата на представителите. Байдън ги поздрави

Републиканската партия е спечелила 218 места, с които ще си обезпечи болшинство в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати, заяви Би Би Си, като се базира на прогнози на своя сътрудник Си Би Европейски Съюз.

Новината беше доказана и от Ройтерс, която цитира данни от компанията за разбори " Едисън Рисърч " за резултатите от междинните избори, които се организираха предходната седмица.

Демократите ще имат контрола над горната камара - Сенат .

Мнозинството на републиканците в Камарата на представителите е доста малко, само че ще бъде задоволително, с цел да затрудни законодателните начинания на президента Джо Байдън през оставащите две години от мандата му.

Въпреки това, той поздрави републиканците.

" Американският народ желае от нас да свършим нещо за него. Ще работя с всеки - републиканец или демократ - който желае да работи с мен, с цел да реализираме резултати за тях ", сподели още президентът, представен от Белия дом.

Новината, че положителния резултат на републиканците идва на фона на това, че техният претендент на предишните избори Доналд Тръмп заяви, че отново за държавен глава.

Пълният обсег на болшинството на партията може да не стане явен още няколко дни или седмици, защото гласовете към момента се броят. Очаква се да завоюват сред 218-223 места в 435-местната камара.

Вече е ясно обаче, че е доста допустимо да съберат най-малкото болшинство от началото на 21-ви век, откакто през 2001 година републиканците имаха болшинство единствено от 9 места. Това е надалеч от прогнозите за огромна победа с по този начин наречената алена вълна - цветът на партията.

Кевин Маккарти , който беше определен от редовите републиканци във вторник за техен претендент да размени демократа Нанси Пелоси като идващ ръководител на Камарата на представителите, към този момент чества " формалното катурване " на камарата.

„ Американците са подготвени за нова посока, а републиканците в Камарата на представителите са подготвени да дадат резултат “, написа в Туитър конгресменът от Калифорния в сряда вечерта.
82-годишната Пелоси обаче даде знак, че няма да се откаже от управлението елементарно, като в изказване даде обещание, че партията ѝ ще упражни " мощен напън върху оскъдното републиканско болшинство ". Първата жена на този пост не сподели единствено дали възнамерява да остане водач на малцинството, на фона на спекулациите във Вашингтон за нейното бъдеще.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР