Републиканската и Демократичната партия не успяха да постигнат компромис относно

...
Републиканската и Демократичната партия не успяха да постигнат компромис относно
Коментари Харесай

Караницата за бюджета на САЩ изглежда ще продължи дълго

Републиканската и Демократичната партия не съумяха да реализират компромис по отношение на държавния бюджет на Съединени американски щати за финансовата 2019 година (започва от октомври 2018 година) по време на консултациите при американския президент Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС.
Консултациите ще продължат и на следващия ден (4 януари), само че вероятностите към този момент не са изключително розови. Основната ябълка на раздора е финансирането на стената на границата с Мексико - фундаментална част от предизборната стратегия на Тръмп. Той желае за задачата да бъдат дадени 5 милиарда $ - нещо, което изрично не се харесва на демократите, които са съгласни на най-много 1,3 милиарда $.
Лидерът републиканците в американския Сенат Мичъл Макконъл съобщи, че Сенатът няма да преглежда бюджетни законопроекти, които демократите възнамеряват да гласоподават в Камарата на представителите. Припомняме, че след междинните избори в Съединени американски щати през предходната есен Сенатът остана под въздействието на Републиканската партия. Самият Тръмп се закани, че бюджет няма да има, до момента в който демократите не правят отстъпка. А Макконъл предвижда, че патовата обстановка може да продължи седмици наред.
Заради липса на бюджетни средства, федералното държавно управление отчасти не работи към този момент 12 дни. То приключи работата си на 22 декември и досега законодателите не са съумели да одобряват бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР