Републиканецът Том Емер внезапно се отказа от кандидатурата си да

...
Републиканецът Том Емер внезапно се отказа от кандидатурата си да
Коментари Харесай

Републиканецът оттегля кандидатурата си за говорител на Камарата часове след спечелването на вътрешна номинация

Републиканецът Том Емер ненадейно се отхвърли от кандидатурата си да стане ръководител на Камарата на представителите във вторник, оттегляйки се няколко часа след спечелването на вътрешнопартийната номинация, откакто Доналд Тръмп се опълчи и хардлайнерите отхвърлиха да го поддържат за чукчето.

Емър става третият републиканец в Камарата на представителите, който се проваля в това, което се трансформира в съвсем неуместен цикъл от политически битки след свалянето на Кевин Маккарти, до момента в който фракциите на Републиканската партия се борят за власт. Отказвайки да се обединят, крайнодесните членове няма да одобряват по-традиционен оратор, а по-умерените членове не желаят хардлайнер.

Три седмици по-късно републиканците губят статута си на болшинство - влудяващ позор за някои, народна власт в деяние за други, само че въобще не по какъв начин се чака да действа Камарата.

„ Доста печален коментар за ръководството сега “, сподели конгресменът Стив Уомак, R-Ark. „ Може би на четвъртия или петия, шестия или десетия опит ще оправим това нещо. “

Емер бързо напусна постройката, където се срещаше уединено с републиканци, само че по-късно се върна в офисите на Капитолия. Той сподели, че съпротивата на Тръмп не е повлияла на решението му да се отдръпна.

„ Взех решението си въз основа на връзката си с конференцията “, сподели той, имайки поради болшинството на Републиканската партия. Той сподели, че ще поддържа всеки, който се появи като нов претендент. „ Ще го създадем. “

Тръмп, говорейки на излизане от правосъдната зала в Ню Йорк, където е изправен пред обвинявания в бизнес измами, сподели, че „ анулацията му “ би трябвало да е оказала въздействие върху офертата на Емер.

“ Той не беше МАГА “, сподели Тръмп, любимецът на партията за президентските избори през 2024 година, имайки поради лозунга на акцията си „ Да създадем Америка още веднъж велика “.

Републиканците в Камарата на представителите се върнаха зад затворени порти, където прекарват огромна част от времето си, обезверено търсене на водач, който може да сплоти фракциите, да отвори още веднъж Камарата на представителите и да накара Конгреса на Съединени американски щати да работи още веднъж. Още гласувания се чакаха по-късно във вторник вечерта.

Вниманието бързо се насочи към представителя Майк Джонсън от Луизиана, по-нисък член на Камарата Ръководството на Републиканската партия, което беше второто най-голямо заседание на гласове на вътрешните бюлетини във вторник.

Адвокат, профилиран в конституционни въпроси, Джонсън беше събрал републиканците към правните старания на Тръмп да анулира резултатите от изборите през 2020 година

Но хардлайнерите бързо се опълчиха на предлагането на Джонсън и нов лист с претенденти се появи в границите на минути след приключването на вечерния краен период за евентуално вътрешнопартийно гласоподаване.

„ Ние сме в една и съща задънена улица “, сподели конгресменът Скот Пери, R-Pa., ръководител на крайнодясната секта на свободата в Камарата.

И въпреки всичко конгресменът Ралф Норман, R-S.C., един от хардлайнерите, сподели: „ Ето по какъв начин наподобява демокрацията. “

Емер от Минесота беше изскочил начело по време на частно утринно гласоподаване измежду разбъркан лист от най-вече по-малко известни конгресмени, които се стремят да бъдат представител, авторитетна позиция, втора подред след президентския пост.

Но незабавно щом Емер завоюва болшинството от своите сътрудници, номинацията му беше отхвърлена от мощен клюкар, който се беше опитал да завоюва – Тръмп, който от дълго време подлага на критика някогашния началник на акцията на партията като некоректен.

Докато Емер завоюва нормално болшинство при поименно гласоподаване зад затворени порти – 117 гласа – той загуби повече от две дузини Републиканци, оставяйки го надалеч от това, което ще бъде належащо по време на идното гласоподаване в Камарата на представителите.

Онези, които се кандидатираха за ръководител, бяха най-вече консерватори и отричащи изборите, които или гласоподаваха срещу удостоверяването на резултатите от президентските избори през 2020 година, когато Байдън победи Тръмп, в преди нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година или се причислиха към следващо правосъдно дело, оспорващо резултатите.

Някои демократи гледаха на Емер, който беше дал своя вот да удостовери резултатите от изборите през 2020 година, като евентуален сътрудник в ръководството на Камарата на представителите.

Но съдружниците на Тръмп, в това число авторитетният твърдодесен основател Стив Банън, са сериозни към Емер. Някои показват неговата поддръжка за самодейност за еднополови бракове и хипотетични рецензии към някогашния президент. Сред крайнодесните групи, оказващи напън върху законодателите за гласуването на оратора, някои бързо нападнаха Емер.

На второ място в гласуването беше Джонсън, който предложи цялостната си поддръжка на Емер, казвайки: „ Какво би трябвало да създадем в тази зала се сплотяват и стартират да ръководят още веднъж. “

Други бяха отстранени по време на голям брой кръгове на гласоподаване, в това число конгресменът Байрън Доналдс от Флорида, основен съдружник на Тръмп, и притежателят на франчайз на McDonald's конгресменът Кевин Херн от Оклахома, закостенял водач, който участваше неговите сътрудници с хамбургери, търсещи поддръжката им. Представителите Остин Скот от Джорджия, Джак Бергман от Мичиган, Пийт Сешънс от Тексас, Гари Палмър от Алабама и Дан Меузър от Пенсилвания също отпаднаха.

След като отхвърли най-хубавите заместници, водачът на болшинството Стив Скализ и подкрепяния от Тръмп ръководител на правосъдната власт Джим Джордан, към този момент няма явен избор за поста.

С републиканците, които управляват 221-212 в Камарата на представителите над демократите, всеки претендент на Републиканската партия може да си разреши единствено няколко клеветници, с цел да завоюва чукчето.

Републиканците се развълнуваха през целия месец, неспособни да правят рутинна работа, до момента в който се борят между тях с плашещи провокации, които предстоят.

Федералното държавно управление рискува затваряне след няколко седмици, в случай че Конгресът не успее да одобри законодателство за финансиране до ноември. 17 краен период за поддържане на работата на услугите и офисите. По-скоро президентът Джо Байдън изиска от Конгреса да даде помощ от 105 милиарда $ - за подкрепяне на Израел и Украйна по време на техните войни и за подсилване на границата на Съединени американски щати с Мексико. Федералните стратегии за авиация и земеделие са изправени пред приключване без предприемане на дейности.

Респ. Мат Гетц от Флорида, крайнодесният водач, който провежда свалянето на Маккарти, сподели, че няколко от претендентите – Херн, Доналдс или Джонсън – биха създали „ свръхестествен “ избор за оратор.

Въпреки това Гец гласоподава за Емер, макар че други, които се причислиха към отстраняването на Маккарти, не го направиха.

Много съперници на Емер се съпротивляваха на водач, който гласоподава за бюджетната договорка, която Маккарти подписа с Байдън по-рано тази година, която дефинира равнища на федерални разноски, с които крайнодесните републиканци не са съгласни и в този момент желаете да отмените. Те преследват по-стръмни съкращения на федералните стратегии и услуги с крайния период за финансиране идващия месец.

Реп. Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия сподели, че желае гаранции, че претендентите ще стартират следствия за импийчмънт на Байдън и други висши чиновници на кабинета.

По време на разтърсванията Камарата на представителите в този момент се управлява от номинален краткотраен представител pro tempore, конгресмен Патрик Макхенри, R-N. C., носещият папийонка ръководител на Комитета по финансови услуги. Основната му работа е да избере по-постоянен ръководител.

Някои републиканци — и демократи — биха желали просто да дадат на Макхенри повече власт, с цел да се заеме с рутинната работа по ръководството. Но Макхенри, първият човек на позицията, основана след терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година като незабавна мярка, отхвърли да поддържа тези начинания.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР