Републиканецът от Сената на САЩ казва, че Тръмп трябва да се оттегли от надпреварата за президент

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Виден републиканец от Сената на САЩ в
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Виден републиканец от Сената на САЩ в неделя каза, че бившият президент Доналд Тръмп трябва да се оттегли от надпреварата за републиканците в Белия дом през 2024 г., като твърди, че Тръмп не може да спечели общи избори срещу президента демократ Джо Байдън.

Сенатор Бил Касиди, един от седемте републиканци в Сената, които гласуваха да осъдят Тръмп по време на втория процес за импийчмънт на бившия президент през 2021 г., описа дело за федерални документи срещу Тръмп като " почти забиване" и предупреди, че гласоподавателите няма да изберат някой, осъден за престъпление, за президент.

Попитан дали Тръмп трябва да се откаже от президентската надпревара, републиканецът от Луизиана каза в предаването "Състоянието на Съюза" на CNN : „Мисля, че да. Но, очевидно, това зависи от него. Искам да кажа, че просто ме питате за моето мнение. Но той ще загуби от Джо Байдън, ако погледнете текущите проучвания.“

Касиди, републиканец, известен с двупартийните си сделки, изигра водеща роля в изготвянето на законопроект за инфраструктура от $1 трилион през 2021 г.

Тръмп е водещият републикански кандидат за президент въпреки нарастващите правни проблеми, които включват четири наказателни обвинения, едно от които включва работата му с класифицирани документи на САЩ, след като напусна Белия дом през 2021 г.

„Може да имаме кандидат за президент, който е бил осъден за престъпление. Мисля, че Джо Байдън трябва да бъде заменен, но не мисля, че американците ще гласуват за някой, който е бил осъден. Така че, просто много съжалявам за начина, по който се развива всичко това“, каза Касиди.

В последното проучване на Reuters/Ipsos, публикувано този месец, Тръмп държи 47% от гласовете на републиканците в национален мащаб, с Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис спада с шест процентни пункта спрямо юли до само 13%. Нито един от другите кандидати, които трябва да присъстват на първия партиен първичен дебат в сряда, не е надхвърлил едноцифрено число.

Очаква се Тръмп да прескочи дебата и вместо това седнете за онлайн интервю с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън.

(Репортаж от Дейвид Морган; Редактиране от Мери Миликен и Марк Портър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР