Републиканецът Кевин Маккарти бе избран за председател на Камарата на

...
Републиканецът Кевин Маккарти бе избран за председател на Камарата на
Коментари Харесай

След 15-то гласуване Конгресът на САЩ си избра за председател републиканеца Кевин Маккарти

Републиканецът Кевин Маккарти бе определен за ръководител на Камарата на представителите в американския Конгрес. Той получи 216 гласа от общо 428 дали своят вот, до момента в който водачът на групата на демократите Хаким Джефрис бе подсилен от 212 представители. 

Маккарти, който е представител от щата Калифорния, завоюва 15-ото гласоподаване в Камарата на представителите след четиридневна изтощителна борба, като даде обещание редуциране на разноските и направи отстъпки, с които завоюва доста от сътрудниците си.

„ Баща ми постоянно ми е казвал, че не е значимо по какъв начин си почнал, а по какъв начин си приключил “, казa Маккарти след вота като се пошегува, че явно е било елементарно.

Маккарти съобщи на съперника си в конкуренцията - Хаким Джефрис, че техните политически разлики може да са дълбоки, само че в никакъв случай няма да бъдат персонални.

Изборът на ръководител отключи процеса по полагане на клетва на новите депутати и надлежно гласоподаване по законодателни текстове. Ден преди гласуването Доналд Тръмп прикани републиканците да престанат с обществените си разправии.

Настоящият президент Джо Байдън поздрави Маккарти за избора и изрази подготвеност да работят да работят дружно.

„ Време е да управляваме по един виновен метод ”, добави Байдън.

За първи път от 100 години насам ръководител на Камарата на представителите не бе определен на първия тур. А за първи път от 164 години се стигна до повече от 10 тура за избор на ръководител.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР