Републиканецът Грег Абът спечели трети мандат като губернатор на щата

...
Републиканецът Грег Абът спечели трети мандат като губернатор на щата
Коментари Харесай

Републиканецът Грег Абът спечели трети мандат като губернатор на щата Тексас

Републиканецът Грег Абът завоюва трети мандат като губернатор на щата Тексас, побеждавайки демократа Бето О'Рурк на междинните избори, обсъждани като инспекция за посоката, в която ще поеме най-населеният американски щат след всеобщото ликвидиране в учебното заведение в Ювалди и строгата нова възбрана на абортите, съобщи Асошиейтед прес.

Победата акцентира стабилността на Абът след рекордните разноски, надхвърлили 200 милиона $, в щата, където преднината, с която републиканците побеждават, в последните години се топи.

В бързо изменящия се Тексас с население от 29 милиона души, който " се подмладява ", чиито бели поданици понижават и който притегля като магнит огромните компании, Абът остава цитадела на Републиканската партия против един известен и нападателен кандидат.

Абът натрупа точки от безпокойството на хората от престъпността и инфлацията против харизматичен противник, който поведе битка за гласоподаватели, огорчени от всеобщите стрелби, възбраната на абортите и рецесията със срутва на щатското електроснабдяване през 2021 година, взела директно или индиректно голям брой жертви.

Резултатът в този момент обрисува противоположни траектории пред двама от най-видните политици в щата, единият от които към този момент се е състезавал за Белия дом, а другият може да се окаже претендент.

Шейсет и четири годишният Абът укрепи позицията си като евентуален претендент на президентските избори през 2024 година и си подсигурява второто място измежду губернаторите, управлявали най-дълго щата. Той разшири оптимално пълномощията на изпълнителната власт и ръководеше трагична интервенция на стойност 4 милиарда $ на границата с Мексико в името на преодоляването на имиграцията, като в същото време разгроми десните си противници и харчеше разточително за премахване на сериозните законодатели.

 О'Рурк, от своя страна, се сблъсква с въпроса дали не е време да продължи в друга посока. Това беше третата му несполучлива акция за губернаторския пост за четири години, което още повече замъглява блестящото в миналото бъдеще пред някогашния конгресмен, трансформирал се ненадейно в суперзвезда на демократите, откакто се размина на косъм с успеха в борбата за място в Сената през 2018 година, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР