Републиканецът Доналд Тръмп вероятно тази седмица ще стане третият президент

...
Републиканецът Доналд Тръмп вероятно тази седмица ще стане третият президент
Коментари Харесай

Тръмп може да стане третият президент на САЩ, срещу когото е гласуван импийчмънт

Републиканецът Доналд Тръмп евентуално тази седмица ще стане третият президент на Съединени американски щати, против който ще бъде гласуван импийчмънт. Ръководената от демократите Камара на представителите ще гласоподава обвинявания против американския водач поради опитите му да притисне Украйна да проверява политическия конкурент Джо Байдън, оповестява " Ройтерс ".

Тръмп е упрекнат в корист с власт с настояването си Киев да проверява Байдън, любимец на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати, и във възпрепятстване на следствие на Конгреса по проблема.

Президентът отхвърля обвиняванията и назовава импийчмънт следствието машинация.

Камарата на представителите на Съединени американски щати евентуално ще прегледа въпроса в сряда и тази седмица ще гласоподава дали да утвърди обвиняванията и да прати проблема в следения от републиканците Сенат, където ще организира развой дали Тръмп да бъде отхвърлен от власт.

Демократите, които имат болшинство от 36 места в Камарата на представителите, се чака да поддържат обвиняванията, за което се изисква просто болшинство.

Републиканците държат 53 от 100-те места в Сената, където евентуално ще блокират опитите на демократите да смъкват Тръмп, защото се изискват 2/3 болшинство за това.

Бившият президент на Съединени американски щати Ричард Никсън подаде оставка през 1974 година преди да бъде отхвърлен от власт, до момента в който Андрю Джонсън и Бил Клинтън бяха упрекнати в долната камара (импийчмънт), надлежно през 1868 година и 1998 година, само че по-късно бяха оправдани в Сената.

Комисията по правни въпроси към Камарата на представителите гласоподава по партийна линия в петък (23 против 17 гласа) в поддръжка на двете обвинявания против Тръмп и ги изпрати в пленарна зала. В неделя вечерта комисията разгласява цялостния отчет с обвиняванията против американския водач, който е от 658 страници.

Топ демократите в долната камара чакат да прокарат обвиняванията в пленарна зала.

По време на чувания в Конгреса демократите упрекнаха Тръмп в излагане на заплаха Конституцията на Съединени американски щати, риск за националната сигурност и подкопаване честното осъществяване на президентските избори през 2020 година с настояването си по време на телефонен диалог с украинския президент Владимир Зеленски през юли 2019 година да проверява Байдън и сина му Хънтър Байдън, който е бил в борда на шефовете на украинска газова компания.

Републиканците пазят Тръмп и упрекват демократите в политически стимулирани дейности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР