Републиканецът Дейв Маккормик обявява кандидатурата на Сената на САЩ в Пенсилвания

...
Републиканецът от Пенсилвания Дейв Маккормик официално даде началото на кампанията
Коментари Харесай

Републиканецът от Пенсилвания Дейв Маккормик официално даде началото на кампанията си за Сената на САЩ през 2024 г. на митинг в Питсбърг в четвъртък вечерта, критикувайки действащия сенатор демократ Боб Кейси като „гумен печат“ на президента Джо Байдън и казвайки, че „и двете партии трябва да бъдат разтърсени“.

„Днес обявявам кандидатурата си за Сената на Съединените щати“, каза бившият главен изпълнителен директор на хедж фонда пред ликуващата тълпа, изнасяйки целенасочена реч, изпълнена с критики към администрацията на Байдън и многократните опити да обвърже Кейси с президента.

МакКормик влиза в тази надпревара като фаворит за номинацията на републиканците и според донори и служители на Републиканската партия се очаква да бъде страхотен съперник на Кейси, който спечели трети мандат през 2018 г. с повече от 55% от гласовете.

Миналата година Маккормик се опита да си осигури номинация на Републиканската партия за другото място в Сената на щата, но загуби от телевизионния лекар Мехмет Оз, който загуби общите избори от лейтенант-губернатора Джон Фетърман, разширявайки мнозинството на демократите в Сената.

Маккормик се позова на този запис в речта си, казвайки: „Знам какво е да загубиш голям мач и да напуснеш тепиха. И знам какво е да те уволнят от работа. И знам какво е да загубиш големи избори - може би сте чували нещо за това. Но всеки път се съвземах. Изтупах се от прахта.“

Спекулациите, че Маккормик ще се кандидатира отново, започнаха малко след като последната му кампания официално приключи. В края на май Маккормик обяви, че „сериозно обмисля да се кандидатира“ в изявление, публикувано малко след като сенаторът от щата Пенсилвания Дъг Мастриано, ревностно отричащ изборите и загубилият кандидат на Републиканската партия за губернатор през 2022 г., каза, че няма да участва в надпреварата.

По време на речта си в четвъртък Маккормик сякаш даде знак за намерението си да проведе кампания с по-широка, двупартийна привлекателност – той обеща да „спечели гласовете на всички граждани на тази велика държава, независимо от тяхната партия“. Той не спомена сблъсъците на културната война, които оживиха много републикански кампании през последните цикли.

По време на речта Маккормик многократно обвързваше Кейси с Байдън и твърдеше, че сенаторът е във Вашингтон, окръг Колумбия, твърде дълго.

„Той е гуменият печат на Джо Байдън. Когато Джо Байдън казва скок, Боб Кейси казва колко високо? Когато Джо Байдън казва гласувайте, Боб Кейси казва, кой път? Когато Джо Байдън се обажда, Боб Кейси притичва“, каза той. „Сега е проблемът с гумените печати – гумените печати оставят южната граница отворена, нали? Гумените печати излагат хората на тази общност на нарастваща престъпност и криза с фентанила. Гумените печати гласуват за трилиони долари разходи, както направи сенатор Боб Кейси, когато гласува за Закона за създаване на инфлация на Байдън. ”

Тъй като демократите държат тясно мнозинство в Сената, защитата на места като това на Кейси ще бъде от ключово значение за запазването на контрола на партията върху камарата. Демократите държат повечето конкурентни места в Сената при гласуването през следващата година, включително шест в щата, които са гласували за Тръмп поне веднъж, Пенсилвания е един от тях.

Кейси – който не се очаква да се изправи пред сериозно предизвикателство на първичните избори на Демократическата партия – обяви кампанията си за преизбиране през април. Син на бивш губернатор, той отдавна е неразделна част от политиката на Пенсилвания, като преди това е бил генерален одитор на държавата и касиер.

Понастоящем Пенсилвания е планирано да проведе първични избори на 23 април, но законодателите на щата искат да променят датата, за да избегнат конфликт с Пасхата.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР