Република Северна Македония успя да измести спора с България, по

...
Република Северна Македония успя да измести спора с България, по
Коментари Харесай

Османи: Успяхме да изместим спора с България

Република Северна Македония съумя да измести разногласието с България, по пътя ѝ към Европейския съюз, от историческата повърхност към региона на човешките права и малцинствата, съобщи македонският външен министър Буяр Осман в изявление за изданието " Фронтлайн ".

" Имаше опит целият фокус да бъде подложен върху историческия въпрос и този за идентичността, само че ние успяхме освен да създадем такова изместване, само че и да убедим Европейския съюз да огледа на целия дискурс с България през призмата на малцинствата и човешките права. Защото сме най-хубави в тази област и желаеме да играем на терен, където сме мощни, а не там, където няма справедлива оценка, " показва Османи в изявлението. 

 

Според него конституционните промени, които плануват включването на българите в главния закон на страната, са били методът да се излезе от историческите разногласия.

 

Буяр Османи е безапелационен, че гражданите  на Северна Македония би трябвало да решат дали да поддържат партии, които блокират процеса на евроинтеграцията, или тези, които желаят страната да се причисли към Европейски Съюз.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР