Република Северна Македония се опитва да ни вмени, че и

...
Република Северна Македония се опитва да ни вмени, че и
Коментари Харесай

Външният министър: РСМ вменява, че и у нас има луди глави, само че нашите не бият

Република Северна Македония се пробва да ни вмени, че и от двете страни на границата има луди глави. Само че едните приказват, а другите бият .

Така разяснява външния министър Николай Милков пред Българска национална телевизия възбраната на родни политици да влизат на нейна територия.

За РСМ той напомни, че на югозападната ни съседка включва отбрана на правата на българите. Милков е подготвен да помогне на РСМ да отвори архивите на тайните си служби и да си обясни историята. И двете страни би трябвало да се въздържат от провокации за тържествата на 4 февруари в РСМ, по думите на първия ни посланик.

Няма да стартират договаряния за участие на РСМ в Европейски Съюз, до момента в който не вкара българите в Конституцията. Не съм последовател на несъгласие , то е като атомното оръжие, не би трябвало да се употребява, посочи първият ни посланик и добави, че страните би трябвало да седнат да договарят.

Има ескалация на вражески дейности от страна на РСМ, по мнението му. Той се надява Народно събрание да одобри декларация по тематиката.

Милков съобщи и че българското посолство в Русия е получавало закани след с оръжия и гориво. Заплахите са от неуравновесени лица. Хуманитарната помощ, която сме дали на Украйна е била доста значима, съгласно външния министър.
 Димитър Стоянов: Не е загадка, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни
Димитър Стоянов: Не е загадка, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни

Оръжейния бизнес се храни от спорове

Той разяснява и  в Мексико и съгласно него до него се е стигнали поради  проблеми в резервациите на българските туристи  и неточност от страна на мексиканските управляващи. Веднага българското посолство се е свързало с управляващите там.

Българските жители би трябвало да бъдат бдителни в резервациите. Инцидентът не е политика на мексиканските управляващи, съгласно него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР