Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс

...
Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс
Коментари Харесай

Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство |

Република Северна Македония е подготвена да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България. Това съобщи министър председателят Зоран Заев след 25-ият конгрес на Социадемократическия съюз на Македония. Заев съобщи, че няма потребност от нов контракт сред Република Северна Македония и България, сегашният е отличен. Македонският министър-председател разкри и какво би съдържал сходен документ:

" А това е, че Република Северна Македония - дългото име на страната, и Северна Македония - късото уставно име на страната, се отнасят за територията на нашата земя - Република Северна Македония и на никое място другаде и че нямаме териториални искания по отношение на някой от съседите или който и да било на света ".

След извършения през днешния ден конгрес на СДСМ се организира конференция, на която министър председателят разгласи, че ненамесата във вътрешните работи на прилежащите страни, в това число на България, е принцип, в който има вяра.

Заев добави, че е подготвен да удостовери и подготвеност за създаване на Коридор 8 и за усилване на икономическото сътрудничество
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР