Република Северна Македония е член на НАТО и е показателно,

...
Република Северна Македония е член на НАТО и е показателно,
Коментари Харесай

Пендаровски: Ситуацията в Украйна все по-сложна, повечето операции там се финансират с биткойни

„ Република Северна Македония е член на НАТО и е показателно, че срещата на Европейски Съюз продължи много дълго, а срещата на НАТО беше тъкмо 60 минути, всички се изрекоха и изводът беше: Русия е агресор. Санкциите са главно финансови и не считам, че ще имат огромен резултат. По разследващи данни множеството от интервенциите в Украйна се финансират с биткойни и това не може да бъде спряно. Това, което знам, е, че Руската федерация има запаси от към 500 милиарда $ и може да издържи война в продължение на две години. Нямам никаква връзка с съветския дипломат, държавното управление също, тъй като като член на НАТО се присъединихме към глобите и чакам реципрочна мярка ”, сподели президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в изявление за „ Утрински брифинг. ”

Според него, в случай че бъде превзета Украйна, най-уязвимата точка на Западните Балкани е Баня Лука. „ Безспорно е, че хората в Република Северна Македония изпитват благосклонности към Русия - поради религията, езиците и славянската етническа принадлежност. Това, което ме тормози, е, над 40% от обществеността счита, че опция на Европейски Съюз е Евразийският съюз, което може да сътвори проблем за бъдещите процеси ”, споделя Пендаровски, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Голяма политическа щета е, че западните ни сътрудници не започнаха договаряния с Република Северна Македония след промяната на името. Защото по какъв начин да разбираем на жителите неизпълнението на втората част от референдума - тази за влизането в Европейски Съюз? Западните Балкани са обективно забравени от Европейски Съюз. Ние чакаме 17 години да стартираме договаряния, а Сърбия и Черна гора договарят от 10 години. Всички са съгласни, че Западните Балкани са незаслужено подценени, а Европа гледа на Балканите единствено през призмата на бежанската вълна. Не чакам напън за забързване на договарянията, България е по-голям стратегически сътрудник за НАТО от Република Северна Македония, само че позицията им може вероятно да се смекчи след края на украинската рецесия ”, сподели Пендаровски.

Що се отнася до сигурността на Република Северна Македония Пендаровски оцени, че съгласно информацията на държавното управление страната има запълнен стоков запас, само че проблем би било, в случай че протичащото се в Украйна продължи по-дълго.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР