Република Сърбия е първата от засвидетелствалите вече официално подкрепата си

...
Република Сърбия е първата от засвидетелствалите вече официално подкрепата си
Коментари Харесай

Сърбия подкрепи мащабния иновативен международен проект на Община Пазарджик – „Градината на света”

Република Сърбия е първата от засвидетелствалите към този момент публично поддръжката си страни към огромния новаторски интернационален план на Община Пазарджик – „ Градината на света ”, избрала си своята повърхност,  в която ще бъдат засадени обичайни за страната растителни типове, обезпечени от Н.Пр. доцент доктор Желко Йович, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Сърбия в България.

Работата  сред ландшафтните архитекти от българска страна и от страна на сръбското посолство у нас ще стартира в околните дни.

„ Вярваме, че с Н.Пр. доцент доктор Желко Йович ще изградим един прелестен ъгъл, който освен ще покаже част от магията на красивата природа на Република Сърбия, само че и ще се трансформира в самобитен мост в връзките сред двете страни ”, споделиха от Община Пазарджик.

Ще напомним, че основаването на „ Градината на света ” на света стартира на 23 септември 2022 година с първа копка от емблематичния Христо Стоичков и кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Проектът има за цел да насочи ясно политическо обръщение, надскачайки разликите сред обособените страни и подавайки ръка в търсене на допирни точки сред всяка една просвета, общественост и език. И не на последно място – в тези сложни времена хубостта на „ Градината ” ще обезпечи ъгъл за естетика, примирение и приятност на всеки неин посетител, ще въодушевява, образова и предлага несравнимо странствуване без граници!

Официалното разкриване на „ Градината на света “ ще бъде през есента на 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР