Република Македония няма друга алтернатива, освен членството в НАТО. Това

Република Македония няма друга алтернатива, освен членството в НАТО. Това ...

Пендаровски: НАТО е единствената алтернатива за Македония.


Република Македония няма друга алтернатива, освен членството в НАТО. Това заяви проф. Стево Пендаровски, който отговаря за интеграцията на страната в Северноатлантическия пакт.

Той подчерта в Тетово, че Република Македония трябва с бързо темпо да извърши реформите, които се предвиждат от плана 3-6-9. Като това трябва да се осъществи преди следващата среща на НАТО.

Проф. Пендаровски заяви, че предишното управление на Никола Груевски е върнало страната назад. „През 2008 г. ние отговаряхме на всички условия за членство – военно-технически и политически, с изключение на проблема с името. За изминалите години бяхме натоварени с още три-четири проблема – липсата на свободни медии, липсата на независимо правосъдие, партизираните институции“, каза той.

Новото правителство на премиера Зоран Заев иска да реши всички проблеми и работи усилено за постигане на тази цел, каза проф. Пендаровски.

„Колкото и да е труден, планът 3-6-9 ще се реализира. Нашата цел е това да стане преди следващата среща на върха на НАТО, като тук не говоря за проблема с името – знаете, че днес има важна среща Димитров-Кодзияс във Виена. Всички останали неща могат да бъдат свършени“, заяви проф. Пендаровски. /БГНЕС

Източник: bgnes.com
placeholder