Република Македония няма друга алтернатива, освен членството в НАТО. Това

...
Република Македония няма друга алтернатива, освен членството в НАТО. Това
Коментари Харесай

Пендаровски: НАТО е единствената алтернатива за Македония


Република Македония няма друга опция, с изключение на участието в НАТО. Това съобщи проф. Стево Пендаровски, който дава отговор за интеграцията на страната в Северноатлантическия пакт.

Той акцентира в Тетово, че Република Македония би трябвало с бързо движение да извърши промените, които се плануват от проекта 3-6-9. Като това би трябвало да се реализира преди идната среща на НАТО.

Проф. Пендаровски съобщи, че предходното ръководство на Никола Груевски е върнало страната обратно. „ През 2008 година ние отговаряхме на всички условия за участие – военно-технически и политически, като се изключи казуса с името. За миналите години бяхме натоварени с още три-четири казуса – неналичието на свободни медии, неналичието на без значение правораздаване, партизираните институции “, сподели той.

Новото държавно управление на премиера Зоран Заев желае да реши всички проблеми и работи интензивно за реализиране на тази цел, сподели проф. Пендаровски.

„ Колкото и да е сложен, проектът 3-6-9 ще се осъществя. Нашата цел е това да стане преди идната среща на върха на НАТО, като тук не приказвам за казуса с името – знаете, че през днешния ден има значима среща Димитров-Кодзияс във Виена. Всички останали неща могат да бъдат свършени “, съобщи проф. Пендаровски. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР