Република Мадагаскар е островна държава, позиционирана край югоизточния бряг на

...
Република Мадагаскар е островна държава, позиционирана край югоизточния бряг на
Коментари Харесай

Това не е истина! Дори и Мадагаскар произвежда автомобили

Република Мадагаскар е островна страна, позиционирана край югоизточния бряг на Африка. Населението на Мадагаскар е малко над 22 милиона души, 90% от които живеят с по-малко от 2 $ дневно, написа Факти бг.

Странното е, че даже и в толкоз бедна страна са се намерили вложители, които да се занимават с автомобилно произвеждане, с каквото ние в България към момента не можем да се похвалим.



Автомобили се създават по целия свят, единствено не и у нас. В това число има и страни, които напълно не се асоциират с автомобилно произвеждане, само че все пак имат такова. Болшинството коли, с които ние всекидневно се срещаме, се вършат от световни корпорации, само че към момента по света са останали дребни производители, които вършат нелоши транспортни средства.



Един подобен авто производител е позициониран в Мадагаскар. На този остров, който е с релативно малцина население, има местна автомобилна продукция. Тиражите не са огромни, само че колите несъмнено са забавни. Марката се назовава Karenjy и се появява на бял свят през 1984 година.



Тя е спонсорирана от държавното управление, само че по този начин или другояче първият стадий от развиването и не провокира възторг. Ярки моменти обаче има и един от тях е основаването на най-непонятния папамобил в историята. Първите модели са извънредно странни и наподобяват на нещо приблизително сред Volkswagen Thing, Citroen Mehari и кабина от биотоалетна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР