Република Крим, в състава на Руската Федерация, започна да формира

...
Република Крим, в състава на Руската Федерация, започна да формира
Коментари Харесай

Крим ще поиска обезщетение от Украйна за щети от времето на управлението на Киев

Република Крим, в състава на Руската Федерация, стартира да образува работна група, която би трябвало да пресметна загубите, нанесени на полуострова от Украйна, заяви в сряда пред публицистите ръководителят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов, заяви ТАСС.
На извършеното на 15 март първо взаимно съвещание на Съвета на Държавната дума и Държавния съвет на Крим, извършено във връзка петата годишнина от присъединението на полуострова към Русия, ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин предложи благодарение на европейските парламентарни структури Украйна да бъде задължена да компенсира Крим за икономическите загуби от наличието в състава й, съобщи организация Фокус.
По-късно ръководителят на Крим Сергей Аксьонов заяви пред публицистите, че взаимната работна група на Държавната дума и Държавния съвет на републиката ще стартира да пресмята вредите, нанесени от украинските управляващи, в течение на най-близкия месец след основаването на механизма за тези пресмятания.
" Ще създадем комисията... Това е огромна и комплицирана работа. Аз поддържам тази концепция и би трябвало да стартираме да работим “, съобщи Константинов. Той посочи, че глобите за вредите ще бъдат „ доста съществени “.
" Рано или късно ще пристигна време, когато ще предявим това и ще приказваме за всичко: заличаването на нашето селско стопанство, прекратяването на водоснабдяването, електрическата енергия. Трябва да си спомним всичко и да го напишем на хартия ", съобщи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР