Република Корея съобщи, че КНДР е предложила нов въздушен коридор

...
Република Корея съобщи, че КНДР е предложила нов въздушен коридор
Коментари Харесай

КНДР предлага нов въздушен коридор на Корейския полуостров

Република Корея заяви, че КНДР е предложила нов въздушен кулоар сред двете страни, осведоми " Ройтерс ".

След историческата среща в края на предишния месец водачът на КНДР Ким Чен-ун се съгласи да приключи военната неприязън против Сеул във всяка област, в това число и във въздушното пространство.

Представители на Международната организация за гражданска авиация ще посетят КНДР тази седмица, с цел да обсъдят искане на Пхенян за отваряне на нови въздушни коридори до Южна Корея.

Японската телевизия NHK осведоми, че двама представители на организацията са пристигнали на летището в Пекин в понеделник на път за Пхенян. Единият от тях съобщи, че ще обсъдят авиационната сигурност с КНДР.

Говорител на външното министерство на Южна Корея разяснява, че Северна Корея е предложила разкриване на интернационален въздушен кулоар, който ще свързва Пхенян и Инчон с трета страна, само че няма да има пряк полет сред Пхенян и Инчон.

Ако бъде открит, новият кулоар ще бъде въздушна автомагистрала за всеки полет, преминаващ през въздушното пространство на двете страни, сподели чиновник на държавното управление на Южна Корея.

Сеул преглежда молбата на КНДР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР