Република Кипър ще предостави на Гърция сътрудници на силите за

...
Република Кипър ще предостави на Гърция сътрудници на силите за
Коментари Харесай

Кипър предоставя на Гърция полицаи за помощ при мигрантската вълна

Република Кипър ще даде на Гърция сътрудници на силите за национална сигурност за помощ на Атина при защита на границата от мигрантския приток. Това заяви Кипърската осведомителна организация, базирайки се на формалния представител на кипърското държавно управление с сан на министър - Кириякос Кушос, представен от ТАСС.

Последният не посочи дали представителите на тези подразделения на силите за национална сигурност или органите на реда ще дойдат на Балканите, само че заяви, че решението да ги изпратят е признато след нескончаем телефонен диалог сред президента на Кипър Никос Анастасиадис и гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

По време на този диалог водачите на двете страни разискаха развиването на събитията , отчитайки забележителната миграционна политика в Турция, а също и случаите, които бяха на гръцко-турската граница.

Анастасиадис и Мицотакис са приели единна позиция , която ще поддържат по време на планувания довечера взаимен телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел преди плануваните за понеделник в Брюксел договаряния с ръководителя на Европейския съвет с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и канцлера на Германия Ангела Меркел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР