Република България за пореден път получи публично шамар от Кралство

...
Република България за пореден път получи публично шамар от Кралство
Коментари Харесай

Георги Попов от Български глас разби холандците и сглобката за Шенген

Република България за следващ път получи обществено пестник от Кралство Нидерландия, което твърдо съобщи, че няма да ни допусне в Шенген, макар речта на Урсула фон дер Лайен в наша поддръжка. Това се споделя в позиция на водача на " Български гласъ " Георги Попов. Ако не беше унизително, щеше да бъде смешно, че ръководещите от „ Продължаваме промяната - Демократична България " по този начин решително приказваха в наскоро изтеклите записи, че са се разбрали с “Урсула ” да ни пусне в Шенген. Кирил Петков вероятно не знае, че решението за Шенген не е на Европейската комисия, а на Европейския съвет.  Така че няма значение с кой служител си се договорил в Брюксел, в случай че не те почитат държавните управления в европейските столици. Решенията се взимат единствено от суверенните страни, а България не беседва с тях - вместо това се крие под полите на немската гинеколожка.
Докога ще пазим позорно безмълвие пред обидите, които ни се нанасят от нидерландската страна и на какво се надяваме, на страдание ли? Цяла Европа знае, че повода Нидерландия да възпира България от Шенген няма нищо общо с върховенството на правото и правосъдната система, а става дума за “ценни ” товари, които се конкурират на европейските пазари сред Капитан Андреево и пристанището в Амстердам. Знае го и американската работа за битка на наркотрафика, която е разгласила от дълго време какво знае за лабораториите в Нидерландия. Как може тази страна и нейният министър председател в оставка да държат на България поучителен звук, да ни приказват за право и правораздаване, когато всички знаят защо в действителност става въпрос? Ако България се отбрани като изостри тона си против Нидерландия, понастоящем ще получим схващане от множеството европейски страни. Но в случай че не сме в положение най-малко да повишим глас, ще получим единствено пренебрежение и на следващия ден ще бъдем подценени по различен мотив от някоя друга страна.
Унгария на Орбан от дълго време разбра, че уважението в Европа не се заслужава с смирение, както е признато у нас - Будапеща не се поколебава да блокира даже решенията за украинската помощ, когато нейните претенции по други въпроси не са задоволени. Политиците от ПП-ДБ с тяхното американско и европейско обучение, с тяхното световно самочувствие, ще имат ли силата да блокират някое значимо решение в Европейския съвет, до момента в който не бъде пусната България в Шенген?
Същите политици декларират на българските жители, че не може да се организира в никой случай референдум за еврозоната, защото еврото е вписано в европейските контракти, които ние сме утвърдили. А белким Шенгенското пространство не е също част от европейските контракти? Значи може България да бъде държана отвън Шенген, макар че покрива критериите от 2011 година насам, а в еврозоната ще ни набутат зорлем, даже и да не ги покриваме?
Ние от Политическа партия „ Български гласъ “ доста ясно ще формулираме какво е решението в тази обстановка, което да отбрани достолепието на страната ни. България би трябвало да сложи изискване, че няма да влезе в еврозоната (която явно се нуждае от нас повече, в сравнение с ние от нея), до момента в който не бъде позволена в Шенген. Натискът върху Нидерландия от другите страни ще се ускори единствено в случай че бъдат застрашени общоевропейски ползи.
България би трябвало да съобщи себе си като пълновръстен член на Съюза и да заслужи уважението на своите сътрудници. Българският народ вкара днешните ръководещи в политиката, тъй като смяташе, че те ще имат интернационално самочувствие. Ако не разполагат с такова, то те ще изгубят доверието на българските жители, приключва Георги Попов.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР